Поставиха нови спирки пред борсата в родопското село Първенец

На две  нови спирки по маршрута на автобусите, обслужващи селата Първенец, Храбрино и високопланинските населени места на територията на община „Родопи” ще се радват пътуващите по това направление.

Порутените и грозни автобусни спирки в района на най-голямото стоково тържище в цяла Южна България вече са в историята. На тяхно място се появиха тематични кокетни кътове във весели цветове, които не само защитават хората от дъжда или високите летни температури, но и създават настроение.

Инициативата  е на  дружеството “Родопи 95” АД и е в изпълнение на решение на ОбС „Родопи”, взето още в началото на тази година. Днес, изпълнителният директор на стоковото тържище  Илия Гатев, заедно с кмета на община”Родопи” Павел Михайлов прерязаха лентата и откриха  новите, реновирани  елементи, които вече красят градската среда.

„Тази инициатива е  съобразена  с нуждите на общината. С нея поставяме началото на едно съвместно сътрудничество между общинското ръководство и бизнеса, който се развива на територията на „Родопи”  в името на общия икономически подем на региона”, това каза кметът Павел Михайлов . По думите му местната власт и бизнесът трябва да вървят заедно при решаването на проблеми, свързани с регионалното развитие.  Предизвикателството пред Община „Родопи”  е да създава условия и микроклимат за привличане на инвеститори, които пък са най-сериозните данъкоплатци.

Изпълнителният директор на стоково тържище „Родопи-95" Илия Гатев коментира, че сътрудничеството между публичния и частния сектор  е в услуга на обществения интерес.  "И намираме един надежден партньор в лицето на Община „Родопи", каза Гатев и обясни, че освен двете спирки пред стоковото тържище, нова такава  ще бъде поставена и в центъра на село Марково. 

В момента екип от общината извършва обследване на всички автобусни спирки в населените места. Предстои обновяване, а там където е необходимо ще бъдат поставени изцяло нови подслони.  

 

Banner 468 x 60 px