Облагородява се поредният парк в район „Северен“

Облагородява се поредният парк в район „Северен“  - съобщи кметът на района г-н Стоян Алексиев. Паркът е  „Сърнена гора“, намиращ се зад жилищен блок на бул.“България“ №99-113.

Във връзка с удовлетворяване на желанията на живущите в близост множество родители на малки деца, както и възрастни хора, посещаващи ежедневно парковото пространство администрацията на района продължава да работи за подобряване на условията им за отдих и почивка.

В тази връзка са монтирани 11 броя нови паркови пейки. Съоръженията са с дължина 1,80 метра, с 8 на брой напречни греди и тръбна конструкция с размер 30/30/3 мм. Поставени са в близост до новата детска площадка, която скоро ще бъде официално открита.

В близост са монтирани и 3 броя нови осветителни тела – 2 броя лед осветителни тела тип фенер „Макао“ 35 W и 1 брой къса рогатка с 1 бр. лед тяло 60 W.

„Надявам се с новите придобивки да създадем повече комфорт, удобство и уют на гражданите, посещаващи парк „Сърнена гора“. Предстои да ремонтираме и пуснем  отново в експлоатация питейната фонтанка, намираща се в близост до детските площадки“ – сподели г-н Алексиев.

Banner 468 x 60 px