Destiny

С началото на новата учебна година: Директорът на пловдивската полиция инициира социално-отговорна кампания „Да пазим децата!“

 Няма нищо по-важно от това да запазим човешкия живот, а когато става въпрос за живота на децата, едва ли има някой човек - пътен полицай, родител, учител или техен близък, който да не мисли и да не носи в себе си чувството на отговорност към живота на най–уязвимите.

През новата учебна 2020-2021г. ОДМВР Пловдив ще бъде ангажирана със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на прилежащата и територия. Още от 15 септември по улиците на града и областта ще бъде забелязано засилено присъствие на униформени служители и полицейски автомобили, разположени пред всяко учебно заведение.  Правим това, за да пазим живота и здравето на децата.  Ежедневно в сутрешните и следобедни пикови часове полицейски патрули  ще бъдат разположени в близост до всяко училище и детска градина.  Служителите ще подпомагат деца и родители, като съблюдават за недопускането на проблеми, свързани с безопасното придвижване и паркиране във времето, когато родители оставят или вземат от училище своите деца.  

Ще продължат и полицейските проверки сред подрастващите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.  През изминалата учебна година служители на районните управления на ОДМВР Пловдив реализираха множество акции, с които постигнаха ограничаване и неутрализиране на действия, свързани с разпространение и употреба на наркотици на и сред подрастващи.  

 В началото на учебната година униформени служители и психолози на пловдивската дирекция ще започнат разяснителна кампания в училищата, свързана с превенция сред подрастващите- за това как да се пазят на пътя и да се придвижват безопасно, къде могат да пресичат улицата, какво трябва да направят, след като се качат в автомобила, как да пътуват в градския транспорт и къде да пресекат, след като слязат от автобуса. Открити уроци по безопасно движение ще бъдат изнасяни от служители на сектор „Пътна полиция“ пред най- малките – възпитаниците на детски градини в областта.  

Заедно с училищните психолози, представители на полицията ще беседват с децата за тормоза в училище и ще ги насърчават  да споделят с родители и близки, като ще разясняват и в кои случаи е необходимо да бъде търсено съдействие от компетентните органи.  

В часовете на класа и на родителски срещи по време на учебната година ще бъдат организирани тематични беседи, свързани с последиците от употребата на наркотични вещества. Полцията застава твърдо зад каузата, която засяга всички нас - Да накараме заедно подрастващите да кажат „НЕ!” на наркотиците.

От началото на септември и с приближаването на първия учебен ден се увеличава трафика в пловдивска област. Мерките, които ще се предприемат са насочени към поведението на всички участници в движението, както в градовете, така и в малките населени места. Ще се осъществява контрол и по второстепенните и общински пътища. Ще се използват максимално всички налични технически средства с цел контрол и превенция. 

С акциите „Да пазим живота на децата“ „Антидрога в училище“ и  засилени полицейски проверки  на водачи, полицията под тепетата ще гарантира обществения ред и сигурността  на територията на областта през учебната 2020-2021 г.

Banner 468 x 60 px