Destiny

От Община Пловдив се похвалиха с благодарствени писма за премахването на палатките на протестиращите

В Община Пловдив постъпиха редица обаждания и благодарствени писма от водещи компании. В тях те изказват своята подкрепа за действията по  премахване на блокадите по основни кръстовища в града и възстановяване на движението, съобщават от Общината.

„Оценяваме факта, че не допуснахте блокирането на трафика в града и че бяха взети всички мерки, за да защитите живота и здравето на всички протестиращи и същевременно да не се вреди на трафика в града“, се казва в писмото на транспортните компании.

„До този момент Община Пловдив не е отказала на нито една организация провеждането на протестни действия и заедно с органите на реда е съдействала за тяхното мирно провеждане. И занапред ще продължим да отстояваме принципите на демократичността, но ще се придържаме стриктно към изискванията на закона“, коментира кметът Здравко Димитров. По думите му до този момент в Пловдив не е допуснат нито един инцидент по време на протестите, което се дължи на добрата и ефективна координация между Община Пловдив и РДВР.

Banner 468 x 60 px