Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти нулевата видимост и загубата на ориентация от страна на пилота. Това каза зa БНР министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Към 7:30 часа е имало сериозна мъгла, добави той.

Хеликоптерът от гражданската авиация е пръскал срещу вредители. Той е излетял от село Гърмен в петък сутрин. Хеликоптерът и тялото на загиналия пилот бяха открити в петък в пропаст, дълбока около 50 метра, близо до село Гърмен.

По думите на Гвоздейков пилотът е предприел сериозен риск при излитането в тази ситуация и инцидентът е можел да бъде предотвратен. Цялата информация е насочена към това, че доста рисково излитане в такава обстановка е предприел пилотът, каза министърът.

banner

Той добави, че за да лети хеликоптер от този тип, са необходими добри метеорологични условия, каквото не е имало в петък сутрин.

Министър Гвоздейков коментира и изграждането на трети мост над река Дунав, за който на 20 септември правителствата на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно проучване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия (ЕК).

По думите на министъра около 1,4 млн. евро ще бъде сумата, която трябва да плати страната ни за трети мост на река Дунав.

Той заяви, че инициативата за строителството е от двете страни. Ние кандидатстваме за 50 % финансиране от ЕК, каза той

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!