С проект за 2 млн. лв. учат младежи от Пловдивска област на лидерски умения

Проектът „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ бе представен днес на пресконференция с участието на кмета Здравко Димитров и заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Проектът се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

"Проектът е планиран за 3 години и е разделен на 3 етапа. 

Първият период е в градовете Сопот и Хисаря, а вторият и третият период също ще обхващат по 2 града от пловдивския регион. 

Ще се състои по 2 пъти във всяка една проектна година и форум “Истина или предизвикателство” - ние им даваме предизвикателството, а те ни дават тяхата истина за това как виждат бъдещето. 

 Непосредствено след младежкия форум ще се състои и образователен форум “Нови перспективи”.

 Ще се състоят и два обучителни семинара с идея преобщаване. Ще се разработи и програма за дигитално-медийна грамотност, по която са Предвидени и две посещения в Норвегия. Ще се организират и обмен на младежи в България, както и международен младежки фестивал", разказаха от Младежкия съвет.

Проектът е на стойност 2 млн. лв. и ще обхване минимум 1250 младежи. Ще се работи с младежи, учители, родители както и уязвими групи.

Дейностите, които са предвидени в малките населени места, са свързани с предприемачество, лидерски умения, както и спрямо техните желания.

"Трябва да се дава път на младите, както и на другата уязвима група - възрастните хора. Най-добрата инвестиция е в младите хора. Вчера стартирахме проект за 18 млн за детска педиатрична клиника, днес 2 млн. по този проект, утре откриваме учебен център в Тракия", заяви кметът.

 

Banner 468 x 60 px