Започва 8- то издание на най- вкусния фестивал „Вкусът на Пловдив“

От 16 до 19 юли ( четвъртък – неделя) в Пловдив ще се проведе осмото издание на традиционния и любим за пловдивчани кулинарен фестивал, който естествено носи името „Вкусът на Пловдив“.

Откриването е на 16 юли от 17:00 часа пред Туристическия информационен център до Римския стадион с музикално-артистична програма и приветствие от организаторите.  

Шатрите на "Вкусът на Пловдив" и този път ще бъдат разположени от двете страни по ул. "Райко Даскалов" (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).

В четири поредни дни от 10:00 до 23:00 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи. Тази година организаторите ще изненадат ценителите на вкусна храна с голямо разнообразие от участници - елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши.

Част от „Вкусът на Пловдив“ ще бъде и Фермерски пазар „Пендара“, където може да намерите продукти за Вашия дом, директно от фермата на производителите.

Всеки ден очаквайте неустоими и атрактивни кулинарни демонстрации.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, клуб "Орфей Уелнес".

 

Banner 468 x 60 px