Destiny

Директорът на "Свети Мина" - Пловдив: Имаме 27 свободни легла, ще се справим

В болница "Свети Мина" в Пловдив се наложи отново да бъде разкрито COVID-отделението заради завишения брой заразени през последните дни. Вчера са регистрирани 25 нови случаи, а предния ден те бяха 11, след тях и четиримата абитуриенти, които бяха в една от популярните пловдивски дискотеки, която затвори миналия петък заради случай на COVID-19.

43-ма са хоспитализирани. По-тежките случаи са в университетската болница "Свети Георги" и в болница "Свети Иван Рилски". Наложи се да бъдат открити две отделения в Транспортна болница, където в момента има 4-ма пациенти с коронавирус.

Мисля, че ще се справим, имаме ресурса като материална база, като кадрови, колкото и да ни е трудно и организацията да функционира отделението е направена към момента, каза пред БНТ директорът на болница "Свети Мина" - Пловдив проф. Петър Петров.

Той обясни, че в отделението има 30 легла, а свободните в момента са 27. Приетите пациенти COVID-19 са трима.

„Безопасността на останалите пациенти е гарантирана. В отделението се влизат от отделен вход и асансьор. Все едно се влиза в друга сграда. Няма опасност останалите пациенти да се срещнат със заразени.”, подчерта Петров. Той обясни, че има осигурени предпазни средства за медиците.

Banner 468 x 60 px