Destiny

Тежка катастрофа с кортежа на Цвета Караянчева

Тежка катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караявчева. Кортежът на НСО се е забил в кола, докато изпреварвали ТИР. По първоначална информация сблъсъкът е станал край Хитрино на позволено за изпреварване място.

Богата програма в Пловдив за Европейската седмица на мобилността

Инициативата „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември” на Европейската комисия, ще се проведе в Община Пловдив с разнообразна програма от събития. Темата на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“ и ще се проведе под мотото „Върви с нас!“.

Над 3100 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив през новата учебна година

3057 първокласници ще прекрачат училищния праг в общинските училища в Пловдив, По последни данни 80 деца са записани в първи клас в държавните и частните училища в града. В 52-те общински училища през новата учебна година ще се обучават 700 деца в подготвителни групи (за 5- и 6-годишни деца) и над 33 200 ученици от І до ХІІ клас. 

Готов е тротоарът пред СУ „Христо Данов” в „Северен”

 

Приключиха ремонтните дейности на тротоарната настилка на ул.”Колю Фичето” в участъка между ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” и ул.”Ален Мак” пред входа на СУ „Христо Данов” – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова.

Кът за отдих „Моливчета” в „Северен”, допълнен с нов „Горски кът”

Поредно облагородяване на кът за отдих „Моливчета”, находящ се западно от пешеходен мост откри днес администрацията на район „Северен” , съвместно с бригада „Нова градина Пловдив-2019”- гражданско обединение за обществено полезна дейност.

И "Северен" се включи в кампанията "Да изчистим България заедно"

       За поредна година администрацията на район „Северен” се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес - 14. септември 2019 г. – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова.

Над 100 доброволци взеха участие в кампанията за почистване на Дановия хълм

Над 100 души се включиха в инициативата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и неправителствената организация Junior Chamber International (JCI) Plovdiv за почистване на Данов хълм.

В нея за втора поредна година участват представители на районната администрация и граждани.

Консултации за сформиране на СИК за местните избори ще се проведат в Пловдив

Във връзка с предстоящите на 27 октомври 2019 г. избори за общински съветници и за кметовеи във връзка с чл. 91 от Изборния кодекс, Решение № 1029-МИ от 10.09.2019 г. на ЦИК и Решение № 24-МИ от 11.09.2019 г. на ОИК – Пловдив,  кметът на община Пловдив отправя към парламентарно представените партии и коалиции в 44то Народно събрание и към ръководствата на партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени

Лого на „Пловдив 2019” се превърна в хит в парк в „Тракия”

Триизмерното лого на Пловдив - Европейска столица на културата бе монтирано в най-новия парк на бул. „Освобождение” в район „Тракия”. Кметът Костадин Димитров съобщи, че само за ден  то вече е хит сред посетителите в зелената зона. 

Кметът на "Тракия" чисти парк "Лаута" с двете си дъщери, отбора по таекуон-до и много пловдивчани

Стотици се включиха впочистването на парк "Лаута". Кметът на Тракия Костадин Димитров лично се включи в акцията заедно с двете си дъщери. Целия отбор по таекуон-до АСКК Тракия също взе участие в акцията.

Banner 468 x 60 px