Destiny

Хванаха рибар да гори автомобилни гуми на брега на Марица в Пловдив

 

Само ден след като стартира съвместната акция на полицията и „Общинска охрана“ за проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци, общински служители заловиха първия нарушител. 54-годишният А. С. е хванат в момент, когато е горял отпадъци до река Марица. Екип на ОП „Общинска охрана“ забелязва рибар, който се опитва да изгори автомобилни гуми, корда и пластмасови шишета. От огъня се запалват и близките дървета, които са укрепителни за брега на реката. 

Кметът Здравко Димитров обеща подкрепа за спортната база на ПУ „Паисий Хилендарски“

Първа среща проведоха кметът на Пловдив Здравко Димитров и новият ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. Румен Младенов.  Двамата обсъдиха бъдещата съвместна работа, както и възможностите за ремонт на някои от университетските имоти.

Фондация Пловдив 2019 продължава дейността си

Фондация Пловдив 2019 трябва да продължи да съществува. Фондацията има капацитет за организиране на големи събития в Пловдив. Трябва да изпозваме натрупания опит през миналата година. Това каза зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Още две кръстовища с нова организация на движението

На две невралгични пловдивски кръстовища днес следобед предстои да се въведе нова организация на движението. 

В момента екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ монтира към светофара между бул. „Васил Априлов“ и бул. „Шести септември“ допълнителна зелена секция със стрелка. За идващите от моста на Марица до УХТ това ще улесни завиването надясно в посока запад.

10 млн. лв. за култура в Пловдив

Културата на Пловдив не е само културният ни календар. За него тази година сме отделили 1 990 000 лв. Това каза зам. - кметът по култува Пламен Панов.

До 2 дни повече отпуск за непушачите, предлагат патриотите

С тази добавка, която внасяме даваме възможност на работодателите да дават на своите работници непушачи допълнителни два дни платен отпуск, каза в кулоарите на парламента народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

Ако докладът на АДФИ за плащаните от хазартните фирми такси е верен, много хора ще имат проблеми. Това обяви в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов. Това е първият личен коментар на министър-председателя, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект, с който се одържавяват лотарийните игри.

Здравко Димитров: Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ стартира с 1 млн. лв.

В проектобюджета на община Пловдив за 2020 г. е предвидена сумата от един милион лева, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ул. „Даме Груев“. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари.

Banner 468 x 60 px