Destiny

Славчо Атанасов: Ако бъде затворен Бетонният мост - жителите на Южен ще се учат да летят!

Ако затворят Бетонния мост преди да е отворен булевард "Христо Ботев" при гарата, целият район Южен ще бъде откъснат от центъра. И сега хората се придвижват достатъчно трудно, цели квартали са блокирани. Ако и мостът бъде затворен, транспорният хаос ще е неописуем, а жителите на Южен ще се учат да летят!

Ограничават движението в подножието на Античния театър

Движението на пътни превозни средства в дясната лента на западното платно на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” в участъка от края на южната страна на тунела до кръстовището с ул. „Света Петка” ще бъде ограничено на 5 октомври от 16:45 ч. до 17:45 ч. и от 20:00 до 21:00 ч., съобщават от „Организация и контрол на транспорта“.

Костадин Костадинов: Внасяме вот на недоверие към правителство за политиката в сектор енергетика

Започнахме консултации за свикване на вот на недоверие. Имаме вече подкрепата на „Има такъв народ“, разговаряли сме и с БСП, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента. Той добави, че от БСП са им казали, че трябва да минат вътрешнопартийни процедури, след които ще им отговорят дали приемат да се включат във вота на недоверие или не.

Подписите се полагат в момента, по-голямата част от групите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали, посочи той. Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия, заяви Костадинов.

Той уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Костадинов каза, че подписите ще бъдат събрани и без БСП, но предпочита и те да се включат във вота на недоверие.

Димитър Гюрев, Възраждане: Ще създадем условия за планински и пешеходен туризъм в Асеновград

"Един от основните приоритети в програмата ни е развитието на туристическия сектор и превръщането на родния ми Асеновград в достъпна, полулярна и ценена туристическа дестинация. За нас е важно да създадем условия за планински и пешеходен туризъм с прилежаща инфраструктура - унифицирана туристическа маркировка, указателни информационни табели, както и приложение с пешеходните и туристически маршрути на територията на община Асеновград.

Международната компания за самолетни части „Латекоер“ създава стратегически център за развитие в Пловдив

Разкриване на специалност „Авиационен техник“ към Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“, създаването на нов център за обучение и развитието на завода в Пловдив до център за европейските операции на компанията бяха водещите теми, които обсъдиха на среща генералният мениджър на производствената компания от сектор самолетостроене „Латекоер“ Патрик Бернар и кметът Здравко Димитров.

Корнелия Нинова за споразумението: Това е смъртната присъда за българската енергетика

“Няма да подкрепим предложеното споразумение. За нас това представлява смъртната присъда на българската енергетика. Абсолютен прах в очите на хората”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Славчо Атанасов: Операта има нужда от собствена сграда!

Проблемът със сградата на Пловдивската опера е със сериозна давност. През годините бяха лансирани редица идеи и предложения, но за съжаление за нито една от тях не се намери нужния обществен консенсус, който да доведе до практическа реализация. Оказа се, че намирането и отреждането на подходящ терен среща непреодолими трудности.

Пеевски: Ако енергийният министър се е подписал под нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката

Ако енергийният министър се е подписал под нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката, заяви Делян Пеевски, депутат от ДПС. Повод са думи на енергийния министър Румен Радев, че 7-те точки от споразумението, постигнато вчера в Народното събрание, са трудноизпълними.

Борисов за енергийния министър: Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министърът на енергетиката Румен Радев да дойде в парламента във връзка с проекторешението за одобряване на споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание обсъжда в момента на извънредно заседание.

Областният управител обсъди с ръководството на EVN мерки за подобряване на енергийната ефективност

„Областна администрация – Пловдив подпомага усилията на компаниите и гражданите, които участват в прехода към бъдеще с чиста енергия с цел ефективно противодействие на изменението на климата. Зеленият преход обхваща широк набор от промени в различни сектори, но от нас зависи как ще се възползваме от възможността България да получи икономическо предимство и да бъде сред страните лидери по иновации“.

Ангел Георгиев, "Възраждане": Ако движението по Бетонния мост се преустанови, район Южен ще бъде откъснат от Пловдив

"Район Южен в град Пловдив е приблизително сравним по население с град като Стара Загора, изключително необмислено и неподчинено на каквато и да е управленска логика е откъсването на десетки хиляди хора от другите части на града.

Banner 468 x 60 px