Destiny

На нова ценна находка се натъкнаха археолози в Голямата базилика

Нова внушителна находка откриха археолозите при теренните разкопки на Голямата раннохристиянска базилика в Пловдив. Проучвателният екип се натъкна на съоръжение за вода, което наподобява басейн. Предполага се, че съоръжението е от 4-5 век, съобщава БНТ

Томислав Дончев откри Международния технически панаир с призив за нов икономически модел

Дойде време да преминем към нов модел на икономическо развитие, защото старият е изчерпан – с този призив заместник министър-председателят Томислав Дончев откри 74-ия Международния технически панаир в Пловдив. В него участват над 550 фирми от 35 държави, а новите изложители са 35%.

Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение във Франция

От 25 до 28 септември 2018 г. Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история. На информационния деск на Пловдив, част от информационния щанд от 42 кв.м. на Министерството на туризма на България, ще присъстват най-новите рекламни материали и сувенири за Пловдив, изработени от Общински институт “Старинен Пловдив” и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

СНИМКИ: Караш джип и паркираш където ти е кеф в Пловдив!

Голям кеф е да караш и най- вече да паркираш голям джип в Пловдив. Докато простосмъртните се чудят къде и как да паркират, шофьорите на големи джипове могат да се качват където им е кеф.
На снимките е поредният такъв пример, на който джип е паркирал на тротоар на бул. Източен.
Продължават празниците на Стария град в Пловдив

В Пловдив продължават празниците на Стария град, които се провеждат под мотото „По трихълмието на времето". По време на инициативата старинният град предлага на посетителите изложби, работилници, конференции, танци и ретро автомобили. Най-атрактивен и тази година е Панаирът на занаятите.

"Вкусът на Пловдив" гостува на празниците на Стария град

Познатата на пловдивчани кулинарната фиеста „Вкусът на Пловдив” гостува на Празници на Стария град, съвместно с пловдивските фермери. Кулинарният фестивал омагьосва с омайни аромати и вкусове, разнообразие и пъстрота от ястия и напитки, многолики, колкото и самия Пловдив.

В Пловдив ще се гледат делата на задържаните за нападението в Роженския манастир

Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за нападението над свещеник и опита за обир в Роженския манастир да се гледат от Районен съд - Пловдив, съобщиха от ВКС. Четирима души са в ареста заради нахлуването в Роженския манастир по-рано тази седмица, като са им повдигнати обвинения за грабеж, кражба и унищожаване на охранителни камери.

Banner 468 x 60 px