Destiny

В Пловдив започва строителството на нова детска градина на 1 юни

Община Пловдив започва изграждането на нова детска градина на ул. „Богомил“ на 1 юни -  Деня на детето. Сградата ще бъде изградена по всички съвременни изисквания. Ще бъде на два етажа и в нея ще има четири групи. Предвижда се на  покрива да има слънчева инсталация за битова гореща вода, климатици и централно парно отопление.

Здравко Димитров: До 15 юли ще е готов проектът на пробива под Централна гара

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за строителството на пробива под Централна жп гара. Toвa cъoбщи ĸмeтът нa Πлoвдив Здpaвĸo Димитpoв cлeд cpeщa c изпълнитeлния диpeĸтop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД.

Иван Стоянов награждава победители в конкурси

Обявените конкурси по повод Международния ден на детето: за детска рисунка, фотографска снимка и авторско стихотворение в район „Източен“ приключиха с много оспорвано гласуване  за най-добра творба.  „Не очаквах ,но за краткото време, което имаха по регламент,  79 деца и ученици ни изпратиха 101 прекрасни  рисунки, фотоси и стихотворения“ - съобщи кметът на района Иван Стоянов. Той добави, че по този повод  само за 5 дни в страницата в социалната мрежа  е имало над  15 000 посещения и преглеждания  на материалите.

Награждаването ще бъде на 1-ви юни от 11:00 ч. в Парк „Каменица“ и ще бъде излъчвано в социалната мрежа чрез стрийминг на страницата на кмета във Фейсбук, където са поместени всички произведения  като обект на гласуване. В наградният фонд са включени  велосипеди, стативи, книги, играчки и др. „Каним само класираните  девет деца, които ще наградим при спазване на всички противоепидемични мерки, а след отпадане на карантинните забрани, ще продължим с веселието за всички на открито“-  сподели  оптимистично Иван Стоянов

Всички участници ще получат своите  специални грамоти чрез  училищата и детските градини, а тези, които живеят в района, но учат на други места- на пощенския си адрес

Костадин Димитров връчи първо отличие в конкурса „Цветен кът 2020”

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров отличи първия за 2020-а година победител в конкурса „Цветен кът”. Това е градината около блок 53, в която растат 127 корена рози, мушкато, ириси, здравец и много други цветя. За тях от три години се полагат всекидневни грижи с много внимание и любов, разказаха Катя и Димитър Симеонови. Районният кмет връчи на победителите грамота и предметни награди - тример и пръскачка, за да ги използват в поддържането на пространството.

Борислав Инчев: Проблемът с местата в детските градини в Пловдив се неглижира, стотици родители отново са излъгани

ВМРО ще подкрепи предложението за увеличаване на броя на децата в 1- вите групи на детските градини, като техният брой да стане 30. Това обаче е единственото добро в предложението. За пореден път администражията бяга от основния проблем, а това е недостига на места в детските градини. Това обяви председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев на пресконференция днес.

Ето по какъв график ще пръскат срещу комари и кърлежи в Пловдив през юни

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират, че при благоприятни метеорологични условия, в периода от 1-ви до 30-ти юни ще се проведат следните обработки на територията на Община Пловдив :

 Растителна защита:

Стоян Алексиев поздрави ученици и учители по случай 102 години от създаването на НУ „Христо Ботев“

НУ „Христо Ботев“ чества днес своя 102-ри рожден ден. Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати специален поздравителен адрес до педагозите и възпитаниците на учебното заведение.

Oбсъдиха мерките за дългосрочното решение на кризата с водните количества в река Въча и работата на ВЕЦ- Пловдив

В Министерството на енергетиката областният управител Дани Каназирева представи пред ресорния министър Теменужка Петкова договорените мерки с НЕК ЕАД – Предприятие „ВЕЦ” – Пловдив, за цялостно решение на проблема с обезводняването на река Въча. От своя страна министър  Петкова изрази пълната си подкрепа за трайно решаване на проблема.

Banner 468 x 60 px