Destiny

Пловдив ще почете 147 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2020 г, сряда, от 10.00 часа в Пловдив ще бъде почетена 147-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 9.00 часа в храм „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида, оглавен от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров - председател на храма.

Богомил Грозев: Искам Старият град да се превърне в най-оживеното място на Пловдив

Известният телевизионен журналист Богомил Грозев стана директор на ОИ "Старинен Пловдив" Общинският институт „Старинен Пловдив” от днес има нов директор - журналистът от Нова телевизия Богомил Грозев, който бе представен официално на екипа на института лично от Кмета на Пловдив Здравко Димитров. Заедно със заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, на срещата в Балабановата къща дойдоха всички работещи, които имаха възможност да присъстват, без да нарушават графика на обектите, стопанисвани от „Старинен Пловдив“.

Затварят частично ул. „Съединение“ заради преасфалтиране

Заради преасфалтиране на ул. „Съединение“ в район „Тракия“ от утре – 18 февруари (вторник), до 4 март се въвежда временна организация на движението в участъка от бул. „Шипка“ до ул. „Генерал Кесяков“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Поредни три невралгични кръстовища са с нова организация на движението

Нова организация на движението е въведена на поредните три натоварени кръстовища в Пловдив – бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“, бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрола“ инж. Пламен Вълков.

Ограничават движението заради дербито „Ботев“ – „Локомотив“

Във връзка с футболната среща между отборите на „Ботев” и „Локомотив” на 16 февруари (неделя) се въвежда временна организация на движението, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. В интервала от 12:30 до 17:30 часа движението по ул. „Коматевско шосе” в района на футболния комплекс на „Ботев“ в квартал „Коматево” при необходимост ще бъде спирано с пропускане на автобусите, движещи се по линии №1, 20 и 27 от основния вътрешноградски транспорт.

Иван Тотев и Костадин Димитров се срещнаха с жители на район „Тракия”

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия” и ръководител на районната партийна структура Костадин Димитров дадоха старт на празника, посветен на Деня на лозарите и винарите Трифон Зарезан. Пред ТЦ „Форум” в най-младия пловдивски район те поздравиха тракийци и им пожелаха здраве, благополучие и плодородие. Двамата благодариха на гражданите за подкрепата в „Тракия”, където на местните избори през октомври Костадин Димитров бе избран още на първи тур за трети управленски мандат.

Banner 468 x 60 px