Destiny

Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

Пловдив е първият град в страната, в който започна изследване на учителите за COVID-19 с бързи антигенни тестове. От днес в рамките на две седмици ще бъдат тествани 3 000 учители от общо 52 общински училища. Антигенните тестове са безплатни и доброволни за педагогическия персонал.

Борисов: Заложили сме на определена фирма за ваксини? Спекулации, договорите ги сключва ЕК

"Спекулациите в публичното пространство за това, че сме избрали или заложили на определена фирма за ваксини, категорично не отговарят на истината. Сключените договори за доставката на ваксините са между Европейската комисия и производителите. На всеки български гражданин ще му бъде поставена тази ваксина, която той пожелае. В следващите две седмици очакваме по-големи количества дози." Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното на Пловдив

Вече се работи по временната организация на движението за реконструкцията на Околовръстното шосе. Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е близо 14 километра, посока към Асеновград, до новото кръгово кръстовище. Поради обстоятелството, че този път е изключително натоварен, трябва да се създаде такава временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите МПС. Това съобщи инж. Данчо Желев от Областна администрация.

Масово изследват за коронавирус учителите в Пловдив

В Пловдив започна масовото тестване на учителите с бързи антигенни тестове. Пробите се взимат в училищата от медицинските сестри, които се минали през обучение в Регионалната здравна инспекция. В Пловдивска област ще бъдат изследвани за коронавирус близо 7000 учители в 193 училища.

Пловдив получи още 3 510 дози от ваксината на Пфайзер - Бионтех

Пристигнаха новите дози ваксини на Пфайзер и Бионтех за Пловдив. Флаконите са 585, по 6 дози във флакон, общо 3510 дози. Разделени са на две, едната част за реимунизация, а останалите са за нови ваксинации. Втора ваксина ще бъде поставена на 1755 души, съобщи за Радио Пловдив д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ-Пловдив.

График за почистване на дъждоприемните шахти от 18 до 22 януари

И тази седмица почистването на дъждоприемните шахти в Пловдив продължава по график. Сигнали за счупени или липсващи капаци, както и за запушени шахти, гражданите могат да подават на тел. 032/675 817. Ето къде ще работят екипите:

Миникораловият риф в музей в Пловдив е застрашен от изчезване

Единствената у нас ценна колекция от корали, която се намира в Природонаучния музей на Пловдив, е на път да загине. Причината - специализираната лампа, с която се осветяваше миникораловия риф, се е повредила, а заради двукратното затваряне на музея заради Ковид кризата, няма достатъчно пари да бъде купена нова.

Banner 468 x 60 px