ПП: Загубихме изборите, ГЕРБ да съставят правителство и да управляват

Резултатите от изборите показаха, че огромен брой хора вярват, че България може да бъде различна. Това заяви Кирил Петков след като стана ясно, че ГЕРБ е първа политическа сила, а Продължаваме промяната са втори.

Първи резултати: ГЕРБ бие ПП със 7%, не е ясно колко партии влизат в парламента

ГЕРБ е първа политическа сила с около 25%. Това сочат първите данни на база екзит пол след края на изборния ден. Продължаваме промяната са втори с малко под 19%.
ДПС изпреварва БСП.

Има такъв народ и Български възход са на ръба да влязат в парламента.

Александър Сиди гласува: Вярвам, че ще направим България отново велика и силна

Александър Сиди упражни конституционното си право на глас. По традиция той гласува в 40 секция на СУ“Свети Седмочисленици“ в район „Тракия“ в Пловдив. Този път той бе придружен от съратниците си от пловдивската структура на ВМРО.

Кирил Петков: Гласувах за това младите да изберат България за свой дом

Гласувах всеки млад българин да избере България за свой дом. Да имаме просперираща, можеща държава без корупция. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, след като упражни своя вот.

Доц. Стефан Шилев: На България й трябва единство и стабилно управление

„На България й трябва единство, стабилно управление и надежда за по-добро бъдеще“, това заяви вторият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив доцент д-р Стефан Шилев след като упражни правото си на глас в 10-та секция на училище „Eкзарх Антим I“.

Румен Радев: От гласуването ни днес зависи колко ще бъде силен парламентът утре

"България има нужда от силни и легитимни институции, които да увладеят кизите, да вземат стратегически реформи. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре", заяви президентът Румен Радев, след като подаде своя вот.

Демерджиев: Нямаме данни за сериозни престъпления

Няма сериозни нарушения, имаше няколко секции, които отвориха с леко забавяне, защото не можаха да се сформират секционните избирателни комисии. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и допълни, че няма данни за сериозни престъпления до момента. Служителите на МВР работят активно както по охраната на обществения ред, така и по различни разработки, които текат през последния месец. Днес няма задържани лица, допълни министърът.

Корнелия Нинова: Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом

"Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом. За стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, която да гарантира просперитет на държавата." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като упражни правото си на глас.

Banner 468 x 60 px