Destiny

Уникално: Квартал "Капана" светва всеки път, когато в Пловдив се роди дете

Уличното осветление в квартал „Капана“, започва да пулсира всеки път, когато се роди дете. Това стана възможно, след като родилните отделения на болниците УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги”, УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс” са оборудвани със специални бутони, които човек от персонала натиска при всяко раждане. Уникалният за България проект е на Алберто Гарути и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Фондация „Конрад Аденауер“ заяви подкрепа за Пловдив 2019

Подкрепата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 се увеличава все повече. Днес по време на среща на заместник-кмета Розалин Петков и Ото Бернхардт, член на УС на фондация „Конрад Аденауер“ бяха обсъдени възможностите за сътрудничество по проекта.

Още 5 дни “Заедно в час” търси новия випуск участници в програмата си в Пловдив

Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. Успешните кандидати ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици и ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

За Световния ден на диабета: Безплатни изследвания на кръвната захар

Анонимни и безплатни изследвания на кръвната захар започнаха днес в Пловдив. Кампанията е на Областен съвет на Български Червен Кръст-Пловдив чрез програма „Мобилен Социален Екип” и Фондация “Национална мрежа сърце за сърце“ и е по повод 14 ноември - Световен ден за борба с диабета.

До края на годината всички 52 общински училища в Пловдив ще имат активирани профили за облачни технологии /снимки/

„Броят на иновативните училища в Пловдив се увеличава с всяка година. Вече имаме цели учебни заведения, в които от 1 до 7 клас часовете са организирани в работа по групи, а учителите все повече застават до децата, а не на катедрата“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването на „Световен образователен форум България“ за иновациите в класната стая.

Още богатства излизат при разкопките на площада в Пловдив

На нови находки в западната част на античния площад на Пловдив попаднаха археолозите Мая Мартинова и Биляна Здравчева. В рамките на две седмици те откриха мраморна база на колона, два глинени съда (питоси) за съхранение на зърно и средновековен жилищен градеж.

Banner 468 x 60 px