5 медицински лица и ученик от Английската сред заразените с коронавирус в Пловдивско

Към 18.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има   11 новодиагоностицирани  случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2604. Под карантина -1187 лица. На домашно лечение  са 693 лица. Оздравелите към днешна дата са общо  1670, като 5 са през последното денонощие, сред тях и две медицински сестри. Починали общо -87.

Kурбан за здраве раздадоха в район „Северен”

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”.

ВИДЕО: Започват масови проверки в Пловдив, ако няма ефект - затягат още мерките!

Събрахме се всички институции да обсъдим ситуацията и да вземем мерки. Това, което решихме е да се увеличи двойно контрола. Започват масирани проверки за спазване на мерките. Това са носене на маски в градския транспорт, в магазини и в закрити пространства. И тези леки мерки на много места не се спазват. Това обяви областният управител Дани Каназирева.

Румен Радев пристигна в Естония

Президентът Румен Радев започна официалното си посещение в Естония. Държавният глава ще приеме домакинството на следващата среща на върха на инициативата "Три морета". Тя обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

В Пловдив гостуват "Бъди войник" и военният министър

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник".

График за почистване на дъждоприемните шахти от 19 до 23 октомври

Почистването на дъждоприемните шахти в Пловдив продължава по график. Сигнали за липсващи или счупени капаци, както и за запушени шахти, гражданите могат да подават на телефон 032/675 817. 

Ето къде ще работят специализираните екипи: 

Борисов: Близо 30 000 фермери получиха средства за компенсиране на щетите от COVID-19

Близо 30 000 фермери получили средства за компенсиране на щетите от COVID-19 Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук страницата си.

Banner 468 x 60 px