Destiny

Президентът утвърди промените в Закона за извънредното положение и в бюджета

Президентът Румен Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет, предаде БНР. В промените, гласувани от Народното събрание късно в понеделник, са предвидени мерки в подкрепа на бизнеса и хората, останали без работа заради противоепидемичните мерки.

Изграждането на лабораторията за COVID-19 в Пловдив е на финала си

"Изграждането на лабораторията за изследване на коронавирус е на своя финал", съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Заедно със своя заместник Тодор Чонов той бе днес на място, за да се информира как напредва обекта. 

Костадин Димитров организира хранителна банка за нуждаещи се семейства в „Тракия”

Хранителна банка в помощ на семейства, изпаднали в затруднение, заработи в район „Тракия”. Инициативата на кмета Костадин Димитров е под надслов „Пакет с грижа”. Тя е подкрепена от бизнеса и е насочена към намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата с коронавируса.

Сесията на Общинския съвет в Пловдив при засилени мерки за сигурност

Във връзка с провеждането на редовно заседание на Общински съвет – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов” на 09.04.2020г. от 10.00 часа ви информираме,че сградата ще бъде щателно дезинфекцирана сутринта преди сесията. Предстоящото заседание ще е закрито за граждани, като всички взети решения ще бъдат публикувани на страницата на Общински съвет в законоустановения срок.

Фризьорски и козметични салони в Пловдив могат да работят

Бръснарски, фризьорски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици в Пловдив могат да работят след заповед на РЗИ.

На вниманието на всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, във връзка със Заповед № РД-01-179/06.04.2020 год., Ви уведомяваме:

Banner 468 x 60 px