През нощта ще бъде предимно ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Утре ще е предимно слънчево. След обяд главно в планините от Южна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София – около 27°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

banner

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд главно в Рило-Родопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 13°.

В понеделник ще преобладава слънчево време, следобед над планините с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°. През нощта срещу вторник ще превали на места в източната половина от страната. Във вторник над цялата страна ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Съществена промяна на температурите не се очаква.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!