26-годишна родилка от Сандански почина в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Жената е постъпила в болницата на 28 юли в тежко състояние, с развита инфекция. Ден по-късно се наложило да се направи секцио и лекарите са изродили здраво момченце с тегло над 3 кг., което е второ дете за майката, съобщи 24 часа.

Тя веднага е приведена в реанимация, интубирана е и лекарите се борели за живота й дни наред. Не е било възможно да се транспортира в София, заради това е извикан консултант професор от столицата за консултация, но във вторник жената е починала.

Според лекарите жената е постъпила в болница с висока температура в недобро състояние и с тежка инфекция, вероятно сепсис. Категорични са, че раждането не е в основата на настъпилата смърт, 10 дни след раждането.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!