Destiny

По време на карантината: Паяк вдигна каруцата на 28 годишен жител на кв. „Столипиново“

В следобедните часове на вчерашния ден полицейски екип на Шесто РУ констатирал  пътно превозно средство с животинска тяга- кон с каруца, да се движи по булевард „Цариградско шосе “ и   Кемера . Каруцата, натоварена със стари автомобилни гуми , била спряна на влизане в кв. Столипиново.

  28- годишният жител на квартала, възнамерявал да ги изхвърли и запали. Полицейските служители са му съставили акт за установяване на адм нарушение на основание чл. 17 ал 1 от Наредбата за организация и безопасност на движението на територията на община Пловдив, свързана с безопасността на движение и дисциплината на водачите, пътните превозни средства и пешеходците на територията на града.

  Автомобилните гуми и каруцата са иззети по надлежния ред, а за установената нередност е сигнализирана и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“.

 За последваща проверка относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ Пловдив. Това е вторият случай на репатриране на каруца  от началото на годината. Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва матални отпадъци.

 От 2013г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават  и занапред.

Banner 468 x 60 px