Destiny

8 са вече починалите у нас от COVID-19, 53-годишна жена е издъхнала в Благоевград

блиц блиц

Искам да изкажа моите съболезнования на всичките загинали. Те вече са 8. Има нова жертва и тя е в Благоевград. По време на снощния брифинг съобщихме за 6-та жертва в Кюстендил. Общият брой на жертвите на коронавируса към днешна дата са осем. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски.

По думите му, все още сме в началото на пика на епидемията: "Предстоят ни най-тежките времена. Медиите може да са много полезни, като дават репортажите от Италия, Испания, САЩ. Усилията са насочени да се избегне лавината, която се наблюдава там". Апелирам към медиите да фокусират вниманието върху обществото върху тежките времена, които ни предстоят, а не върху това колко лесно се разминаваме. Всеки прави жертви, едва ли разходката в морската година ще подобри тяхното самочувствие, най-много те да се приберат заразени.

"Грипната вълна е отминала, но се задава вълната на COVID-19", съобщи още професорът. Що се отнася кога мерките може да бъдат охлабени, Мутафчийски заяви следното: "Ситуацията е много динамична, Италия е в пика си толкова дълго време. Няма тенденция за затихване на нещата по никакъв начин. В САЩ се обсъжда карантина на цели щати. Когато се обсъжда отхлабване на мерките, трябва да се постави въпроса до къде сме ние - този въпрос въобще не е актуален в момента, каза още Мутафчийски".

Мутафчийски призова хората да проявят разум, когато става въпрос за посещенията на храмовете по време на Великден. Той добави, че в момента ситуацията е много по-тежка, отколкото по време на война.

Banner 468 x 60 px