В четвъртък, 15-ти юни, от 18:30 ч., в Музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Стария Пловдив сред маслиновите дървета от изложбата Medi-Terra на Достена Лаверн гости ще бъдат Поезията и нейните почитатели.

Сродни души и дългогодишни приятелки поетесите Достена Лаверн и Аксиния Михайлова ще четат на български и на френски свои стихове под формата на своеобразен поетичен диалог. Диалог започнал още от времето, в което Достена превежда стиховете на Аксиния на френски, за да излязат те години по-късно в престижната бяла колекция на издателство Галимар в Париж след като поетесата става носител на наградата Аполинер във Франция.

Познати на българската и на френската публика, издавани както на български, така и на френски, но и на много други езици по света, стиховете на Достена Лаверн и на Аксиния Михайлова са покана за пътуване в чувствените прерии на Душата. Магията на словото и на животрептящите цветовете от изложбата Medi-Terra, обещават за малко да ни пренесат далече, навътре и нагоре, в един вълнуващ свят.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!