Ще предложа двете искания за предсрочно освобождаване на главния прокурор да са първа точка в днешния Пленум на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това коментира пред журналисти новият министър на правосъдието Атанас Славов. Той ще председателства Пленума за пръв път откакто пое поста.

Надявам се на стегната процедура, която да гарантира принципите за безпристрастност, за неутралност, за обективно търсене на истината, добави Славов.

Ще предложа да се разгледат исканията, да се установи извършено ли е нарушение, не е ли извършено и да се вземе решение в рамките на разумен срок, коментира правосъдният министър. Той посочи, че са направени много доказателствени искания, ще има и изслушвания на свидетели, ще има разглеждане на доказателства.

banner

Ще призовавам към фокус, към следване на законовата процедура, за да можем да стигнем в рамките на ден-два, колкото е необходимо, до ясно решение, обясни още Славов.

Той добави, че ако ВСС не приключи с процедурата на днешното заседание, ще насрочи утре друго заседание.

Докато министърът на правосъдието говореше пред журналистите, под аплодисменти от протестиращите, в сградата на ВСС влезе главният прокурор Иван Гешев. Той не се спря пред медиите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space