Destiny

24 новоназначени военнослужещи положиха клетва в Карлово

Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се проведе в Карлово на площад „Васил Левски“ днес, 14 февруари. 24 новоназначени военнослужещи ( 21 мъже и 3 жени) в 61-ва механизирана бригада целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.

„Бъдете верни до край на клетвата, която положихте, за да пребъде във вековете героичният и свободолюбив български народ, нашата доблестна армия и скъпото ни Отечество!”, каза в словото си командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва да бъдат достойни наследници на Апостола на българската свобода. Молебен за здраве и благоденствие отслужи архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров.

На ритуала в Карлово присъстваха още председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, представители на държавната и местната власт, кметове на населени места, военно-патриотични организации, близки и приятели на военнослужещите, граждани. Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш.

Banner 468 x 60 px