Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо А.Р., на 32 г. Той е предаден на съд за това, че на 16.08.2022 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – пари и мобилен телефон, от владението на другиго – пострадалия 20-годишен мъж, като е употребил за това заплашване – престъпление по чл. 199, ал. 1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16 август 2022 г. към 3 часа през нощта на жп гара Пловдив А.Р. се качил в бързия влак от гр. Бургас към гр. София, докато имал престой. Той влязъл в купето, където се намирал 20-годишният мъж. В помещението нямало други пътници. А.Р. извадил нож, с който заплашил пострадалия, и поискал да му предаде вещите си. 20-годишният мъж се уплашил, отворил чантата си, извадил оттам малка сума пари и мобилния си телефон, всичко на обща стойност 467 лева. След около една минута престой във влака А.Р. слязъл, преминал през чакалнята и се отправил към квартал „Изгрев“ в гр. Пловдив. Там предложил мобилния телефон за продажба на преминаващи покрай него хора. Един от тях го купил за 200 лева. Пострадалият подал сигнал на тел. 112, като по-късно извършителят на деянието е установен и задържан от полицията.
А.Р. е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!