Руска ракета разруши късно снощи жилищна сграда в източния украински град Краматорск и най-малко двама души са загинали, съобщи губернаторът Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс.

Спасители, служители на реда и на комуналните служби работят на място и разчистват отломките от разрушената сграда. Изглежда има затрупани хора“, каза Кириленко.

Миналия месец най-малко 44 души загинаха, когато руска ракета удари жилищна сграда в източния украински град Днепър, припомня Ройтерс.

banner

„Това не е повторение на минали събития, това е смъртоносната всекидневна реалност в нашата страна – страна със същинското зло по границите си“, написа президентът на Украйна Володимир Зеленски в „Телеграм“.

В отделен туит Зеленски написа: „Единственият начин да спрем руския тероризъм е да го победим. С танкове. С изтребители. С ракети с голям обсег“.

Кириленко публикува снимка, на която се вижда четириетажна сграда, която е силно пострадала. Губернаторът уточни, чe сградата е в центъра на града, както и че има и седем ранени.

Украинската служба на Радио „Свободна Европа“ разпространи кратко видео, в което се виждат спасители, които работят на светлината на прожектори докато сняг се сипе по развалините.

Украйна обвинява руските сили в безразборен обстрел на гражданска инфраструктура, обвинение, което Москва отрича.

През април 2022 г. Украйна съобщи за 57 загинали при руска ракетна атака по железопътна гара в Краматорск. Москва отрече отговорност и каза, че ракетата е била украинска, допълва БТА.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!