Destiny

Млада и красива кандидат- кметица подгони мечка с колата си

Oгромна мечка изскочи пред колата на кандидатката за кмет на община Чепеларе Росица Черпокова.

В понеделник сутринта тя пътувала с джипа си за предизборни срещи в общината. В отсечката от Забърдо към главния път Пловдив - Смолян изведнъж пред очите й се оказала голяма мечка, изправена на задните крака, която прескача мантинелата.

"Стана на около 2 км от главния път. Мецаната беше излязла от реката и изправена в целия си ръст, прехвърляше металната преграда. От другата стена имаше отвесна скала и нямаше къде да се скрие. Явно се уплаши от автомобила ми и хукна по пътя напред. Бягаше много бързо, с над 50 км в час, не можех да я стигна с колата", разказа Черпокова пред "Марица".

Нежната дама не се изплашила. Същия ден тя откривала предизборната си кампания, много хора й звънели за срещи и се опитвала да стигне навреме. Притеснила се как ли ще реагира животното, ако се зададе автомобил в насрещното движение.

Кандидат-кметицата успяла да снима мечката, докато тичала пред колата й, и шашнала ловците на Забърдо, когато им показала кадрите. "Като тичаше, цялото тяло на мечката се тресеше. Като видяха снимката, ловците казаха, че е възрастна, голяма мечка", разказа Черпокова.

 И допълва, че няма да забрави този ден. "Сутринта се полях с кафе, а после шофирах след мечка. Тя е символ на сила и добродушност, приех го като добър знак", споделя кандидатката за кмет. 

Banner 468 x 60 px