Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София във вторник, е получил епилептичен припадък. Вследствие на пристъпа, мускулите му се стягат и той натиска педала за газта. Така, след като удря колата пред него, следват удари в още 7 коли. В една от тях са пътували жена с двете й деца. Едно от тях е с контузия, а другото – 7-годишно момченце, е със счупен крак. Това обясни бившият директор на “Пътна полиция” Тенчо Тенев по NOVA.

Жители на района споделят, че често се случват подобни инциденти, като допускат, че светофарната мрежа е причината за тях.

“Не би било лошо да се направи експеримент от Столична община, в който да се включат тези „умни“ светофари за седмица и да се види какво ще е състоянието на движението”, предложи Тенев.

banner

Припомняме, че светофарите с броячи бяха спрени на територията на града.

Тенев съветва шофьорите да карат със съобразена с движението скорост и да спазват дистанция, защото пътищата са почистени и обработени, но остават мокри, което е предпоставка за произшествия. Освен това припомни – водачите да поставят обезопасителните си колани, а децата да бъдат в столчета.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space