Destiny

Бездомно куче нахапа две деца в Асеновград

Две деца бяха нападнати и нахапани от бездомно куче в Асеновград. Едно от пострадалите момчета е със сериозни наранявания и е прието в болница.

Пред NOVA родителите се заканиха да съдят общината, а заради ескалиращия проблем с бездомните кучета в града, жителите на града готвят и протест. „Цялото, обляно в кръв и разкъсано. Психически е сринат. Постоянно пищи и само се събужда и вика: „Мамо, кучето до мен ли е, ще ме нападне ли отново“, каза майката на пострадалото дете Гергана Гудова.

8-годишният Митко заедно с още шест момчета се прибирал, когато кучето изскочило на улицата, нападнало го и го повалило на земята. „Ухото му беше разкъсано дълбоко. Окото му, това всичкото беше отворено, на крака му цяла дупка дълбока. По тялото е надраскан. Гледката беше просто отвратителна. Детето ме попита дали ще умре“, каза още Гудова през сълзи. Теменуга и съпругът й, които били на балкона на дома си, видели нападението и първи се притекли на помощ. „Ако не се е притекъл на помощ, кучето е било готово да го разкъса“, заяви Красимира Стамболова - леля на пострадалото дете.

Дни преди този инцидент, същото куче е нападнало и друго дете. „Посегнах да го погаля, а то си е помислило, че ще го ударя и ми захапа пръста и крака”, добави пострадалото от кучето дете. Родителите подали жалби в прокуратурата, общинските власти и полицията. Реагирали служители от приюта в Пловдив. „На този етап общиата няма приют и затова използва услугите на външна фирма”, каза главният еколог на Община Асеновград Дора Младенова. „Ще съдя общини, които мога, и всеки, който е попаднал в такава ситуация, моля за подкрепа”, каза още майката на второто пострадало дете. Темата с нападенията на бездомните кучета нажежи страстите в социалните мрежи и жителите на Асеновград готвят протест пред общината.

Banner 468 x 60 px