Шумен имаше шанса с нашата подкрепа всичко, което иска, да бъде направено. Когато пътувах насам, видях магистралата, която нарочно не я откриват. Хиподрумът щеше да е вече готов, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Не ме е страх от Киро и Асен, истински страх ме е как наивно се отнасят към “Запорожие”. Трябва такъв шум да вдигнем за тази централа, говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди това е шантажът с атомната централа, тя трябва да е под особена охрана. 

Ако падне друга ракета там? Ядрен взрив? За какъв туризъм, производство, газ, говорим? Всичко загива. Който може, бяга в Канада, а останалите?, попита Борисов. 

banner

Страхувам се от падането на друга ракета. Миналата седмица удариха електропровода, ако се съвпадне, свършено е с нас. Всички 6 реактора са в състояние на студено спиране, не може да загаснат като печки, обясни Борисов. Това трябва да се спре. Като на руска рулетка падат снаряди и бомби, обясни лидерът на ГЕРБ. Умолявам и Гълъб Донев и президента Радев да положат всички усилия за нашите притеснения.

Произвеждаме си всичко, но ако гръмне, няма да произвеждаме нищо, обясии Борисов. 

Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна, каза Бойко Борисов. 5 млрд. лв изнесоха от вашия джоб, заяви лидерът на партията. 

Според него всеки ден говори за обединение.  Ние и нашите кметове вчера загазихме осветлението на паметниците на Съветската армия, обясни Борисов. По думите му за пръв път, водени от тези объркани времена, имат и християни, и мюсюлмани, са обединени. 

Взеха парите за “Хемус”, сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,2 млрд. лв., обвини той бившите управляващи.

Казваха Борисов хвърляше пари от джипката. Не, аз отивах при кметовете и питах какво искат. Не съм делил никога кмет от БСП или ГЕРБ, там живеят български граждани. Нито един инфраструктурен проект не ни показаха как се прави, каза той. 

Всички бяха срещу нас, но сме единствената партия с ясни позиции – за войната и за тук, заяви той.

Измъкнах страната без да усетите от финансовата криза през 2009 г., заяви Борисов. Правя две неща – с единия крак в Брюксел, с другия – в Истанбул. Така България беше с нула нелегални мигранти, сега – бедствено положение, обясни лидерът на ГЕРБ.

Решихме да си помогнем с ограда – наричаме го предпазно съоръжение за дивите животни, тогава ми се обади Ердоган: Бойко, какво правите вие, градите се? Отидох лично при него да му обясня и каза: Само синоптиците могат да кажат, че ще охладнеят отношенията между България и Турция, разказа Борисов. Ние приравнихме попове, владици, мюфтии, взимат и до ден днешен учителски  заплати, прослужено време. Еднакво постъпихме към всички – проповедници и учители. Те трябва да учат на мир!, категоричен бе Борисов. 

Господ казва всички сме грешни, нямам претенции,че сме правили най-правилното и най-безгрешното. Човек може да греши, човешко е, но трябва да се иска прошка. Но такова чудо като тези не е било. Максимум още няколко месеца може да изкарат, коментира лидерът на партията.

Произвеждаме всичко – жито, олио, сирене, кашкавал, въглища, ток, кой ни вдига цените ви питам?, пита лидерът. Вярвам в българите, ще покажат дали искат да се нормализира страната. Много пъти съм вадил страната от кризата, ще се оправим и този път, оптимистично успокои хората в залата. 

Благодарение на нас да подпишем в пленарна зала, сега щяхме да имаме десетки затворени предприятия и хора на улицата. Краткосрочната задача е да се справим с това. За съжаление бюджетът е продънен, заяви Красимир Вълчев. Чувам нашите опоненти обещават множество социални плащания. Не можеш да догониш инфлацията, най-добре е да я пресечем и да се спасим от бюджетна криза, обясни той.  Цялата им политика е такава – на телефонни измамници. Обещават ви нещо, но накрая разбирате, че са ви измамили. Обещават ви почтеност, но накрая правят най-бандитските схеми, уточни Вълчев. ГЕРБ е символ на градивното начало, заяви той.

Българите отново са изправени пред криза, заявиха от ГЕРБ в Шумен днес.

На втори октомври всички ние трябва да направим избор за бъдещето на нашите деца. От този избор зависи дали ще България ще има добро бъдеще или ще я оставим в ръцете на хора, които гледаха на България като на фирма, заявиха още от партията. Думата за управлението на “Продължаваме промяната” е криза. Криза на много неща, тези аматьори вдигнаха цените с 30% на газа, плащаме по-висока цена за удоволствието на тези аматьори. Всички може да прецените колко е тежка кризата на енергетиката. По настояване на ГЕРБ в предишния парламент беше взето решение за високия таван, вървим едни гърди напред. Беше създаден фонд, който спаси българската енергетика. 

Без ГЕРБ България не може да има стабилно управление!, категорични са от ГЕРБ.

Благодаря, г-н Борисов, че през цялото това време ние – общинската власт можеше да правим прогнози и да планираме за разлика от последните две години. Благодарение на това в индустриалния парк имаме 26 инвеститори за шест години. Сега, четейки слоганите на другите партии пише, че искат да довършат започнатото, какво искат да завършат, като нищо не е започнато? Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов.

“Благодарение на Бойко Борисов успяхме да довършим пречиствателната за отпадни води. Успяхме да довършим дома за стари хора, започнат преди 30 години. Тогава централната власт имаше комуникация с местната, за разлика от сега. Пишем писма и вече една година няма отговор”, обясни той.

Направихме градинката пред съда, за голямо съжаление много от партиите си правят клиповете там. Направихме 4 учебни заведения, 7 млн. за Тракийския квартал – нови бордюри и осветление, описа още кметът на града промените, които са направени по време на управлението на ГЕРБ.

Искам моят лидер да носи отговорност, заяви Христов. Той даде пример с бившите управляващи от Продължаваме промяната, които са отишли и са се снимали само на наводненията в Карлово. Станал съм свидетел на лидери на големи партии и държави, които са чакали да се ръкуват, за да се докоснат до г-н Борисов.  

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!