Destiny

Благотворителен базар в помощ на Митко!

Благотворителен базар в помощ на Митко ще се проведен на 20 и 21 април до фонтана пред община Пловдив, /до детската въртележка/

 "Приятели, заповядайте на Благотворителния Великденски базар, който организираме в помощ на Митко. На благотворителното събитие ще може да закупите красиви ръчно изработени творби сътворени от сръчните ръце на хора от цялата страна. Всяко едно нещо е изработено с много любов и може да стане чудесна украса  за вашата Великденска трапеза или пък прекрасен подарък за приятел за Лазаровден или Цветница. 

Заповядайте, ЗАЕДНО да подадем ръка на Митко и да му вдъхнем вяра и надежда за едни малко по-добър, малко по-лесен и смислен човешки живот. 

Базарът ще се състои в централната част на гр. Пловдив, ул. Патриарх Евтимий (до детската въртележка), на датите 20 април (Лазаровден) и 21 април (Цветница) от 10 до 18 часа.

Ако желаете може да споделите събитието или пък да поканите своите приятели, за да помогнем ЗАЕДНО на Митко", призовава неговата любима.

Митко страда от Прогресивна мускулна дистрофия. Болестта му е открита на 5 годишна възраст, като тогава не е била толкова силно изразена – единственото, което му е било трудно да прави е да се изправя от клекнало положение без помощта на ръцете и не е можел да тича толкова бързо като връстниците си. Митко не е учил в специализирано училище, а е бил заедно с приятелите си в масово училище, а след това и в гимназия. До около двадесетата му годишнина нещата са били добре, до тогава той е можел да кара колело, да слиза и изкачва стълби сам, да води един почти нормален човешки живот. След това обаче болестта започва да прогресира все повече и повече и малко по малко Митко започва да изгубва много от нещата, които е можел да прави. Спира да кара колело, слизането и изкачването на стълби му става все по трудно, а накрая и невъзможно. Започва все по-рядко да излиза от вкъщи и може да се движи само като се подпира по стените. Но накрая изгубва и това - да може да ходи.

 През февруари 2011 година държавата подпомага за закупуването на инвалиден скутер, с който Митко да може да излиза навън.

За периода от март 2011 година до декември 2012 година Митко проведе три курса на лечение в Център Биокорекция в Израел. Лечението там донесе подобрения в състоянието му. 

Повече за кампанията може да научите от Фейсбук страничката : https://www.facebook.com/HELP.MITKO/

Линк към събитието за благотворителния базар: https://www.facebook.com/events/2373166436245071/

Дарителска сметка

Банка ДСК 

IBAN: BG67STSA93000019914148 BIC:STSABGSF

Титуляр: Димитър Йорданов Йорданов

Имейл за PayPal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Banner 468 x 60 px