Родители и ученици от Средно училище „Димитър Матевски” се обединиха и посрещнаха новата учебната 2022/2023 година като проведоха дарителска кампания „Подари усмивка вместо цвете” за Тошко Маневски – ученик от 2 г клас с диагноза мускулна дистрофия. В името на общата кауза се включиха всички класове като събраните средства бяха преведени от родителите по банковата сметка на детето.

Средно училище „Димитър Матевски“ с гордост посрещна своите 960 ученици, където всички ученици ще получат отлична подготовка, специално отношение и индивидуален подход от висококвалифицираните си учители. Училището посрещна също 5 паралелки 5-ти клас, както и 2 новооткрити професионални паралелки в 8-ми клас. Всички класове бяха приятно изненадани от обновените си класни стаи и общи пространства в училището, които благодарение на доброволния труд на учителите си, които се включиха в боядисването, бяха приятно освежени, а някои изцяло обновени.
На тържественото откриване по случай новата учебна година, г-жа Златанска – Директор на училището, г-жа Мерланова – Заместник- директор и учителите от I – IV клас посрещнаха и изненадаха своите възпитаници в национални носии, като ги пренесоха в атмосферата на нашето славно минало.
Под мотото „Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, а най-важният учител е първият ни!” 6 паралелки 1 клас с по 24 ученика, плахи и несигурни, но изпълнени с доверие, подадоха ръка на своите първи учители и се впуснаха в голямото приключение. Ученически клуб „Славей“ от 3 б клас, Ансамбъл Матевски (призьор на много национални и международни танцови фестивали) и танцова школа „Терпсихора” посрещнаха своите най-малки приятели и бъдещи танцьори, които с възхищение наблюдаваха майсторството на по-големите каки и батковци от училището, а след това най-малките, първокласниците, по традиция отчупиха от примамливите български погачи и с вълнение и нови надежди прекрачиха прага на своето училище като си пожелаха здраве, успех и благоденствие.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!