Destiny

Издирват с дрон 2-годишното момченце, изчезнало в Бургаско

Полицията пусна и дрон в издирването на 2-годишния Юлиян от бургаското село Равнец, който изчезна мистериозно и вече едно денонощие няма и следа от него. За разпознаването му бе разпространена и снимка с молба който го види да се обади на тел. 112 или в най-близкия участък на МВР, пише 24 часа.

За издирването на момченцето са мобилизирани полиция, жандармерия, пожарна, а местните жители претърсват сантиметър по сантиметър къщи, ниви и гори. В търсенето на детето, на когото галено викали Онур, са се включили и гранични полицаи, въоръжени с термокамери, в периметър от 700 метра около Равнец. 2-годишният Юлиян се загубил в неделя вечерта. Играел си с други деца около каруцата на дядо си близо до лозята в селскостопански двор в края на селото, където празнували рожден ден. Според кмета на Равнец Христо Колев Юлиян имал проблем с ходенето и суркал едното краче, което също бе описано от полицията като признак за разпознаване.

2-годишният Юлиян бил 14-то дете в ромското семейство Ангелови. Тъй като е много малък и заради вродената малформация не може да стигне много далеч, разследващите случая вече работят и по версията за отвличането му. "Дано да е успяло да се скрие някъде на топло - миналата вечер беше студено. Отделно се претърсва къща по къща в селото, но засега няма резултат", каза кметът. Според кмета Колев, бащата Иван имал пререкание наскоро с друг ром от несебърското село Кошарица, който му отправил тежки заплахи. Затова и неговата къща бе претърсена, но засега няма информация дали полицаите са се натъкнали на някаква следа.

"Бог да го пази, дано не му се е случило нещо", каза през сълзи майката Цветанка. Освен отвличане, опасенията й са да не са го изяли чакали, които се навъртат нощем около селото. Мистерията около изчезването на малкия Онур се подсилва и от факта, че в деня на отвличането жители на Равнец забелязали непозната черна кола със софийска регистрация безпричинно паркирана близо до ромското гетото, която после изчезнала.

Banner 468 x 60 px