Destiny

След масови проверки: Запечатаха една бензиностанция, други са глобени

През изминалата седмица Междуведомственият център на ГДБОП организира и координира контролните действия на съвместни екипи при извършване на масирани проверки на обекти за разпространение на горива в Благоевградския регион. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 12 и 13 март от икономическите структури на Министерството на вътрешните работи, Националната агенция за приходите, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция „Митници“ е осъществен комплексен контрол на 28 бензиностанции в областта.

От държавните органи са съставени общо 29 акта за установяване на административни нарушения, 5 протокола за задължително предписание и са отдадени 3 писмени разпореждания.

В хода на проверките е констатирано, че в една от бензиностанциите не са спазени правилата за пожарна безопасност, а в други четири се извършва продажба на горива, които не съответстват на изискванията за качество.

Предприети са принудителни административни мерки – запечатан е обект от експертите от противопожарната служба, а от Метрологичната агенция е наложена забрана за разпространение на некачествените горива.

Предстои тяхното изтегляне и налагане на имуществени санкции на нарушителите. 

Banner 468 x 60 px