Destiny

Мъжът, който рани полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

25-годишният мъж, който нападна и рани снощи трима полицаи при опит да бъде арестуван заради агресивно поведение в междуградски автобус, е скочил от втория етаж на болницата в Стара Загора, където беше настанен. Днес стана ясно, че мъжът страда от психично заболяване.

След назначените експертизи той трябвало да премине и през скенер, където правилника на болницата не позволява пациентите да бъдат придружени от охрана. Именно в това болнично отделение мъжът разбил прозореца и скочил от втория етаж. Той е опериран по спешност, а състоянието му е критично.

25-годишният Николай е студент в Тракийския Университет в Стара Загора, специалност "Рехабилитация". По данни на полицията той не е имал предишни провинения. От известно време проявявал агресия, включително към близки хора. Снощи в автобус от Стара Загора за Сливен младият мъж отново станал внезапно агресивен. Шофьорът на автобуса реагирал мигновено, отбил превозното средство от пътя и се обадил в полицията. На място се отзовала патрулна кола с трима полицаи. 25-годишният мъж извадил нож и успял да рани двама от тях. Третият униформен получил травма в коляното, при опит да избие оръжието от ръцете на мъжа. Николай бил приет в болницата в Стара Загора, където днес са му направени психиатрични експертизи. Директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев обясни пред Дарик, че мъжът е трябвало да мине през скенер на втория етаж на болницата, където обаче счупил прозореца и скочил.

„Скочил е от втория етаж на лечебното заведение, след което отново е върнат в спешното отделение. От там е влязъл директно в операция, има множество фрактури по ребрата, има сериозни травми на крака. В момента е в стабилно, но критично състояние“, каза д-р Йовчев. Той допълни, че при скенера не се допуска охрана, а пациентите трябва да влязат в стаята сами. „В скенера не се допускат нито метални предмети, нито охрана, тъй като скенерът е с рентгеново излъчване“. След като се възстанови, 25-годишният мъж ще бъде настанен в психиатричната клиника в града,

Banner 468 x 60 px