Destiny

Директорът на пътната агенция в Пловдив забранил протеста в неделя със спорен документ?

С нищожен документ директорът на Областно пътно управление Пловдив – Пламен Райчев е забранил провеждането на протест срещу поскъпването на горивата, повишаването на данъците на автомобили и цената на гражданската отговорност, планиран за тази неделя на пътя Брезово-Пловдив, при входа на гр. Раковски. Това твърдят в жалба пред Административен съд Пловдив организатори на протеста.

В отговор на свое заявление за намеренията си те получават отказ от съгласуване на мястото, където ще се проведе мероприятието, като директорът указва на кмета на Община Раковски да определи друго място за провеждане на протеста. Писмото обаче няма печат на институцията, а подписът под него не е на Райчев. Това е видно от други официални документи на пътното управление, които същият е издавал, се твърди в жалбата до пловдивските магистрати.

Протестиращите настояват, че правото им на мирен протест е грубо нарушено и искат от съда да призове директора да даде обяснения чий е подписът. Застава ли Пламен Райчев зад отказа си или се опитва да се скрие от поемането на отговорност. Очаква се делото да бъде насрочено. До този момент няма информация от общинската администрация мястото на протестната инициатива да е променено.

Banner 468 x 60 px