Destiny

Гуруто на уискито пристига в Пловдив на първия по рода си фестивал на уискито

Една от най-харизматичните и авторитетни личности в света на уискито ще бъде специален гост по време на първия по рода фестивал на уискито в културната столица Пловдив.

Джим Мъри е единственият към момента професионален уиски журналист и критик, уиски гуру, чиито присъди могат да изстрелят едно уиски на върха или то просто да бъде забравено.

Тази събота, 10 ноември, той ще проведе две изключително интересни лекции. Първата ще запознае слушателите с уиски индустрията, уиски журналистиката и начина, по който човек става световно име в уиски Вселената. Тя ще представи последното издание на „уиски библията” – Whisky Bible 2019. Втората късна сесия ще предложи изключително интересно изживяване – дегустация на 5 уискита, избрани от Джим Мъри, която самият той ще води и то така, че до последно неговата селекция ще е неизвестна на публиката.

От петък до неделя в рамките на фестивала ще се дегустира уиски за над 500 000 лева. Началото на първото специализирано регионално уиски шоу OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA беше дадено тази вечер в хотел Империал. То ще предостави достъп до над 200 стари и редки колекционерски бутилки уиски, които ще могат да се опитват срещу определена сума за всяко едно от тях.

На щандовете ще бъдат налични специално отлежали лейбъли - между 30 и 50-годишни дестилати.  Сред редките видове са и бутилирани преди повече от 40 години.

 Уискитата идват директно от държавите с най-дълги традиции в производството на любимата на милион напитка -  Шотландия, Ирландия и  САЩ, както и страната, правеща фурор в последните години в производството на уиски -  Япония. 

 

Banner 468 x 60 px