Destiny

Скандално! Джендър-учебник за 9 клас одобрен от МОН

Джендър-учебник по биология и здравно образование на издателство „Анубис“ за 9 клас е одобрен от Министерство на образованието и науката. За това сигнализира във фейсбук автор-драматургът Александър Урумов:

Българската организация на родителите и децата - БОРД получи отговори на въпроси от МОН относно джендър-учебника на издателство "Анубис" по биология и здравно образование за 9. клас.

Както знаете, в този джендър-учебник се съдържа скандалният текст, според който "Сексуалната идентичност се формира в зряла възраст" - едно безумно джендър-твърдение, непочиващо на никакви научни или емпирични доказателства.

Наред с това се правят редица допускания за развиване на хомосексуална ориентация, които са чисто хипотетични и няма никакво основание да бъдат включвани в учебник, възпитаващ децата ни.

От отговора, подписан от госпожа Албена Михайлова, главен секретар на МОН, стават ясни следните обезпокоителни факти:

I. Джендър-учебникът на издателство "Анубис" е одобрен със заповед РД 09-1330/19.07.2018 г. на министъра на образованието и науката.

II. Оценителите на този учебник са назначени със Заповед 09-669 от 10 април 2018 г. на министъра на образованието и науката. Това са:

1. Гл. ас. Елица Любомирова Павлова, специалист във ВУ

2. доц. Ваня Петкова Богоева, специалист в БАН

3. Кузман Стойчев Кузманов, старши експерт в РУО

4. Мариела Владимирова Зайкова, учител

5. Мария Тодорова Веселинска, учител

6. Ивелина Иванова Каменова, учител

7. Иванка Илиева Драгиева, учител

Интересно е дали всички изброени оценители са зрели хора с вече формирана сексуална идентичност, или това тепърва им предстои.

III. МОН няма никакви контролни функции върху тиража и цената на учебниците и учебните помагала. 

Да му мислят родителите, които са длъжни да правят издателите - милионери, а авторите на учебниците - едни доста добре платени хора. Па и нагли на всичкото отгоре, ако съдим по някои телевизионни изяви на автори на този специално джендър-учебник.

IV. Министерството на образованието и науката не е извършило мониторинг върху учебниците и учебните помагала за начално и средно образование с цел недопускане на джендър-съдържание, нито пък има индикация за такова намерение.

Всичко посочено дотук доказва, че:

1. В МОН има отворена врата за приемане на детски учебници и помагала с хомосексуални внушения в тях.

2. В МОН няма институционална гаранция за предпазване на децата ни от джендър-идеология, поради което децата ни са изложени на висок риск от джендър-внушения.

По този повод БОРД пита следното:

Уважаеми господин министре,

уважаеми дами и господа оценители, някои от които сте и учители!

Наистина ли не Ви е срам да допускате такива джендър-текстове в учебник за деца?!

Бихте ли се радвали Вашите собствени деца да учат по този джендър-учебник и с учудване да узнаят, че още не е сигурно дали са момичета или момчета, понеже "сексуалната идентичност се формира в зряла възраст"?

Защо си измивате ръцете пред цяла България с "нормативна уредба", която е напълно във Вашата пряка власт и която може да бъде променена в много кратки срокове?!

БОРД няма да остави нещата така!

Настояваме да бъде назначена повторна комисия от оценители, която да преразгледа решението на първата комисия с оглед на решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 г.

Господин министре на образованието и науката,

изтеглете от употреба джендър-учебника на "Анубис"!

Джендър-идеологията няма място в българските училища!

Няма да спрем, докато не гарантираме безопасността на децата си!

Защото в момента децата ни са в опасност и Министерството на образованието и науката има пряка отговорност за това!

 

Banner 468 x 60 px