Destiny

Полицаят, обвинен в трафик на бежанци, остава в ареста

Полицаят от СДВР Владимир Стоянов остава в ареста. Това реши районен съд Карлово, предаде БЛИЦ.

Стоянов е извършил изключително обществено опасно престъпление. Той е обвинен в това, че е възпрепятствал органите на реда да извършат задълженията си по служба, и е помогнал на бежанци да пребивават на територията на България.

"При задържането на полицая в обувката му е намерено вещество, за което се предполага, че е наркотик. То в момента се изследва и ще бъде предмет на друго обвинение", обясни пред БЛИЦ наблюдаващият прокурор.

28-годишният полицай бе хванат край Пирдоп след луда гонка и бягство от полицията в няколко града. Той е прекарвал 8 афганистански бежанци, които са влезли от Турция през Бургас и са пътували към София, за да отидат в Германия. След като се измъкнал на няколко пъти от полицейски патрули в няколко области на страната, полицаят зарязал бежанците в Карлово, като на всичкото отгоре и ги ограбил. Зарязал ги в подбалканския град без пари и вещи.

В последната си дума пред съда Стоянов каза, че съжалява за стореното и че е направил всичко това от глупост, защото баща му няколко дни преди това бил излязъл от болница и нямал пари да си плати клиничната пътека. „Ще свидетелствам срещу останалите и ще направя всичко, за да влязат те в затвор”, каза още полицаят, но отказа всякакъв коментар пред медиите.

Banner 468 x 60 px