Destiny

Съдът остави в ареста турчина, отговорен за тежката катастрофа на магистрала "Тракия"

32-годишният Джемал Караджан, в чиято кола загинаха 4-ма души на АМ "Тракия", поиска Пловдивският апелативен съд да го пусне под парична гаранция. За същото пледираха и адвокатите му, обяснявайки, че 4-те жертви са неговото семейство - една трагедия, с която ще живее цял живот, съобщава 24 часа. При инцидента, станал на 1 юли, загинаха три жени и едно дете.

Прокурор Николай Божилов представи разкази на очевидци, според които Джемал се е движил на 1 юли в средната лента със 110 км/ч, след което е преминал в аварийната и е блъснал отзад спрял камион. Водачът му Иван Атанасов обяснил, че спрял, за да отиде до тоалетна, тъй като имал болни бъбреци. В това време Джемал го натресъл отзад с шофирания миниван "Фолксваген транспортер". На място са загинали неговото дете, двете сестри на жена му и тъща му.

Самият Джемал твърди, че забелязал на разстояние 50-60 метра камионът да спира или да потегля от аварийната лента. Според друг свидетел - Ахмед Озкан, камионът бил в аварийната лента, като двете му леви гуми били изнесени в средната. 32-годишният Джемал е роден в Германия и живее там с цялото си семейство. Той има постоянен адрес в държава, членка на ЕС, и няма опасност да му бъде наложена по-лека мярка, заявиха адвокатите му.

Апелативният съд потвърди определението на Окръжния с аргумента, че има достатъчно доказателства за съпричастност към престъплението, в което е обвинен Караджан. Според съдия Веселин Ганев при по- лека мярка, той всеки момент може да си тръгне и да си укрие. Определението е окончателно.

Banner 468 x 60 px