Destiny

Две момиченца с влагалищни разкъсвания от пързалки в аквапаркове

Две момиченца с влагалищни разкъсвания от пързалки в аквапаркове в. Монитор

Две малки момиченца са пострадали тежко по време на игра в два различни аквапарка край Бургас. Инцидентите са станали и по различно време с разлика от две седмици между тях. Първият случай е от края на миналия месец. Тогава в Бургаската болница е доведено 8-годишно момиченце от Украйна, което се оплаквало от силни болки в интимната област. Извършеният преглед установил, че детето е с разкъсано влагалище.

Родителите обяснили, че малката им дъщеричка започнала да пищи след поредното спускане по екстремната водна пързалка в аквапарка. Детето също потвърдило пред медиците, че нещо се случило на атракциона, но не разбрало как точно е получило нараняването. Пострадалото украинче е било настанено в педиатричното отделение и му е приложено адекватно лечение. От болницата съобщиха, че то вече е добре. 

Миналата нощ в бургаската болница е прието второ дете, също момиченце. То е на 9 години и е от Русия.Казва се Елизабет. То е почивало в Равда с група деца, които са били на морски лагер у нас. 

Пострадало е при идентични обстоятелства, но в друг аквапарк, различен от първия. Момиченцето е получило тежка травма на влагалището със сериозни и опасни разкъсвания. Докато бъде транспортирано до Бургас, детето е загубило много кръв и е изпаднало в хеморагичен шок, казаха дежурните медици. Наложило се е лекарите да му прелеят спешно няколко банки к кръв, за да спасят живота му. Екипът е реагирал светкавично и само след няколко часа то е било сталибизирано. От сряда пострадалото дете е преместено в Отделението по гинекология на бургаската болница. Няколко часа след инцидента, аквапаркът е бил запечатан, за да се извърши оглед. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда и са назначени експертизи. Ще бъдат проверени всички пързалки в атракциона, съобщиха от районната прокуратура в Несебър, която проверява втория инцидент. 

Към момента не е ясно дали родителите са подали сигнал в полицията и дали имат намерение да търсят отговорност от собствениците на атракционите. Двата аквапарка, в които са станали инцидентите се намират в морски курорти край Бургас. В тях има екстремни атракциони, които са забранени за малки деца. Не е изключено двете малки туристки да са ползвали именно тях, въпреки забраната. 

"Механизмът на получените травми е трудно да бъде установен с категоричност. Едната възможност е разкъсванията в областта на влагалището да се получат вследствие на силен удар, който се получава седалищно при падане в басейна от пързалката. Втората вероятност е нараняването да е причинено от силната струя вода от пързалката, отново при падането в басейна", коментираха лекари. 

Banner 468 x 60 px