Destiny

Мазилка се срути от тавана на детска градина, 3 деца са с охлузвания

Мазилка от таван се срути върху деца в детска градина във Варна. Три от тях са с леки охлузвания. Инцидентът става вчера следобед в детска градина „Мир”.

Малко след обедния сън учителката чете приказка на децата, когато мазилката от тавана просто рухва. Пострадалите деца получават веднага помощ от персонала на градината. „Едното дете има леко охлузване на ръчичката и крачето, другото е по нослето и челото, а третото е по главичката”, обясни директорът Елена Иванова.

Детската градина е открита само преди 2 години, като изграждането ѝ е струвало повече от 1 млн. лева. „Гарантирам, че ще вземем всички необходими мерки, ще си направим свое вътрешно разследване и всеки, който е виновен, ще си поеме отговорността”, увери Лилия Христова, началник на дирекция „Образование и младежки дейности” в община Варна.

Всички тавани в детската градина ще бъдат подменени за сметка на строителя. Управителят на фирмата строител Мартин Станев беше категоричен, че не става въпрос за некачествено строителство. Той подчерта, че са изпълнени абсолютно всички мерки по проекта.

„Всяка нова сграда има зреене на бетона, има улягане. Предполагаме, че се дължи на нещо такова”, посочи Станев. Децата са настанени в сгради филиали на детската градина до завършването на ремонта.btv

Banner 468 x 60 px