Destiny

Нови разкрития за трагедията в Крумово, всички военни полети в България са спрени

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разкри подробности за трагедията, при която загинаха двамата пилоти Пантелеев и Неделчев предаде репортер на PlovdivNews.bg.

Единият е от Елхово, а другият от Бяла.

"Това са двама опитни пилоти с много летателни часове. 4 полета е имало пред деня преди фаталния инцидент с хеликоптера Ми 17, като се е извършвал тренировъчен процес.Полетът е рутинен и елементарен и изключваме грешка на пилотите, основната версия е техническа неизправност, която се е появила в последния момент.

Според информацията сам е напуснал кабината и е вървял около 100 метра".

Хеликоптерът е произведен през 1989 г. През 2016 г. е правен ремонт на хеликоптера, като след него той е могъл да лети 500 часа, а до момента на трагедията са оставали още 200. След падането оцелелият механик, който е бил отзад е напуснал сам машината и е изминал около 100 метра. В момента той е със счупен крайник и счупени ребра, които притискат гръдния кош. Ако се налага ще бъде транспортиран в София.

Все още не е разговаряно с него за причините за инцидента, като са преустановени всички военни полети в България до втора заповед.

Каракачанов каза, че хеликоптерът не е преминал в близост до гражданското летище и не е имало опасност за чакащите пътници.

Един месец е срокът за изясняване на причините за трагедията.

 

Banner 468 x 60 px