Destiny

Учителка от Английската блесна в „Стани богат”

Със сумата от 2500 лева си тръгна снощи от „Стани богат” преподавателят по български език и литература от Пловдив Николина Иванова. Тя се нареди сред малцината играчи, които с лекота стигнаха втората сигурна сума. В седмицата, посветена на Деня на славянската писменост, тя представи достойно учителската гилдия в телевизионното състезание.

Логиката на преподавателя от ЕГ „Пловдив” я водеше през целия път до сумата от 2500. Играта й доказа, че дори и без някои от жокерите, следвайки условията на въпросите, тя можеше да се справи и сама, пише "Уча в Пловдив". За да се подсигури обаче, дългогодишният преподавател във Френската гимназия, който от тази учебна година вече е в екипа на Английската, използва 50:50 и „Обади се на приятел” в търсене на правилния отговор на въпроса: „Какъв „аксесоар” са носели през зимата нелегалните производители на алкохол по време на Сухия режим в САЩ. След като компютърът елиминира две от възможностите, Иванова дълго се колеба дали да посочи „шапки с овнешки рога” или „обувки с кравешки копита”.
„Стани богат е дългогодишната ми мечта”, призна Николина и заложи на обувките с копита, което се оказа и правилният отговор.

Водещият Михаил Билалов подкрепяше логичните разсъждения на Иванова, особено на последния въпрос, след който се наложи да напусне играта: „Кой от оксимороните е наименование на реално съществуващо вещество”. Тя заложи на „течен газ”, а вярно се оказа „суха вода”.

Да насърчава баба си по време на играта, в студиото бе малкият внук на Иванова, който е наполовина ирландец.

Banner 468 x 60 px