Destiny

Митрополит Николай благослови и подкрепи в протеста им пловдивските превозвачи

Митрополит Николай  благослови и подкрепи в протеста им пловдивските превозвачи радио Фокус

Пловдивският митрополит Николай лично благослови и подкрепи в протеста им пловдивските превозвачи. Той дойде на мястото на протеста при колоната от спрени над 200 тира и подари на превозвачите по една икона на Света Богородица, която да ги пази на път. 

„Българската православна църква винаги е била и ще бъде стълб и крепило на истината, на доброто, на справедливостта”, каза митрополит Николай. Той каза, че е дошъл лично да изкаже подкрепата си, защото е счел, че негов свещен дълг е да подкрепи справедливите искания на превозвачите с благослов.

 „Защото счетох, че е важно Бог да благослови онова, което е добро и полезно за народа ни, за всички, които се трудят справедливо и честно”, каза владиката. „Днес е велият празник на Христовото вознесение – Спасовден и празник и на всички шофьори”, каза митрополит Николай.

 Той изтъкна, че тяхната професия никак не е лека, тя е свързана с много рискове и натоварване. „Наш свещен дълг е да се помолим за тези хора, Бог да ги дари с ангел пазител, верен покровител и наставник по пътищата”, каза още митрополит Николай.

 

Banner 468 x 60 px