Destiny

Пролетни цветя и къщи за птици – Ботаническата градина се възражда

Природолюбители и доброволци се включиха в първото за 2018 организирано почистване на Ботаническата градина към Аграрния университет в гр. Пловдив, което се проведе на 11 март, неделя. А резултатът – пролетни цветя вече разцъфват върху почистените от предходните доброволчески акции места!

Очакваме ви отново на 25 март (неделя) от 11 часа, когато, освен че ще продължим с почистването на територията от боклук и индустриални отпадъци, ще окачим заедно къщички и хранилки за животни и птици. Ако имате такива, вземете ги със себе си. А ако ли не, може да направим нови на място. Осигуряваме оборудване и инструменти – ръкавици, чували за боклук, лопати, ножици и др., но всякаква допълнителна помощ е добре дошла. 

Искаме за пореден път да благодарим на Аграрен университет – Пловдив, от чието ръководство обявиха, че ще започнат да провеждат студентски практики на територията на градината, за да подпомогнат по-бързото й преобразяване в райско кътче. Благодарим на кмета на район Тракия, който активно продължава да съдейства с извозването на събрания боклук, както и с процеса по подготовката и изграждането на предвидената ограда. И не на последно място, благодарим на всички наши съмишленици за усърдната работа и отделеното време.

Media

Banner 468 x 60 px