Destiny

Съпрузи пред развод се шпионират заради децата

Родители с проблемни деца все по-често се обръщат към частни детективи да следят какво вършат наследниците им, съобщи пред „Монитор“ управителят на детективска агенция Александра Караманска. Става въпрос за случаи, когато тийнейджъри крадат пари от къщи или изнасят вещи, които продават или залагат, за да си купят скъпи мобилни телефони, дрехи, обувки, опитвайки се да са на нивото на свои по-богати приятели или съученици. „Засилва се тенденцията родители да проверяват децата си, които са залитнали в грешна посока. В стремежа си да вдигнат летвата на лично благоденствие деца крадат от дома си, дори се забъркват с лихвари, но идва ден, когато на вратата започват да чукат не съвсем добронамерени хора и тогава проблемът излиза наяве. И ние тръгваме след тях, за да видим откъде вземат парите, къде са ги похарчили. Възрастта на такива малчугани е все по-ниска“, коментира Караманска.

Тя разказа случай, при който 13-годишен задигнал служебни пари на баща си, изнесъл вещи от дома си, които продал или заложил, взел и пари назаем и така за 3 месеца похарчил 50 000 лв. „Това не са деца на богаташи, а на обикновени семейства, които се чудят откъде да теглят кредит, за да си оправят проблемите. В случая си продадоха апартамента, върнаха парите на лихварите и сега живеят под наем, за да си спасят детето“, разказа Караманска.

Към детективите се обръщат и родители, чиито деца крадат, за да си купуват наркотици или за да играят хазарт.

„Хората се безпокоят и си проверяват децата през нас. Ние използваме услугите на психолози и дори на психиатри. Имаме доста клиенти, които са много доволни от нашите психолози. Не само на деца, помагали сме и на млади дами, които се заблуждават, че щом улегнал мъж им осигури силиконови гърди и устни, ще бъдат щастливи. Но после следват побоища и унижения и родителите им се обръщат към нас, за да им помогнем да си ги върнат обратно. И на тях осигуряваме психологическа помощ. Има начин да бъдат измъкнати. Имаме случай, когато спасихме проститутка, трудно стана, но тя искаше да бъде спасена“, каза Караманска.

Към частните детективи много често се обръщат и съпрузи, които живеят разделено, но все още не са разведени. Единият родител иска да получи информация как другият се грижи за детето им, за да има евентуален коз при определянето на попечителството.

 

Banner 468 x 60 px