Destiny

Мерцедес излетя в пропаст над Благоевград, двама ученици се спасиха по чудо

Мерцедес излетя в пропаст над Благоевград, двама ученици се спасиха по чудо blitz

Mладежи, излетяха от пътното платно и паднаха в дере снощи на пътя за село Делвино, Благоевград. Те извадили истински късмет, като се разминали без особено тежки наранявания. Инцидентът е станал около 18.14 ч. 

По данни на МВР мерцедесът с благоевградска регистрация се е движил с превишена скорост. Пътната настилка била мокра, а завоят, от който е излетяла колата, остър и опасен. Там през 2014 г. "излита" кола и на място загива дете на 4 години. Все още на мястото не е изградена обезопасяваща мантинела. Водачът на катастрофиралия мерцедес е на 18 години от Сандански, а спътникът му е от Благоевград - също на 18 години. И двамата младежи са пострадали. Шофьорът е с хематом на тила на главата.

 Другото момче е с разкъсно-контузна рана на лицето. Няма данни да са били пияни. На мястото се вижда, че колата не е успяла да вземе завоя, излетяла и започнала да се преобръща по стръмното дере.

 По целия склон има изпочупени стъкла, откъртено е и огледалото за обратно виждане, също едно от страничните огледала. Колата пада сред храсти в най-ниската част на дерето, лявата част е изцяло смачкана. Пръв на пострадалите помощ оказва друг млад водач, движил се зад мерцедеса. Той слиза в дерето и успява да измъкне момчетата от колата. На място пристигат и две пожарни, полиция и следователи.

 

Banner 468 x 60 px