Destiny

Баща смля от бой детето си в центъра на Пловдив, виковете му ехтят из цялата градска градина

Баща смля от бой детето си в центъра на Пловдив, виковете му ехтят из цялата градска градина Снимката е илюстративна

За жесток случай на насилие над дете алармира читателка на PlovdivNews.

18- годишната девойка е останала потресена от случилото се пред очите й. Ето какво написа тя:

Здравейте,

Искам да изкажа искреното си възмущение относно случка, на която станах свидетел, тази вечер, 08.01.2018 г. Вървейки по центъра на гр.  Пловдив с майка ми, видях най-неприятната гледка, на която някога съм се натъквала- родител да пребива детето си.

Виковете на детето ехтяха из цялата градска градина, а бащата, видимо неадекватен, му нанасяше ритник след ритник, в продължение на минимум 5 минути. Силата на ударите беше толкова голяма, че детето падаше на земята  многократно.

Часът беше 21:30, ние веднага сигнализирахме на тел. 112 и започнахме да ги следим, заедно с още двама свидетели, с цел да насочим патрулката за точното местонахождение на бащата и детето.

 Патрулката се отзова на уреченото място бързо и полицаите веднага поискаха документи за самоличност и на двамата. След като им бяха показани, те попитаха  детето дали е било жертва на насилие, а неговият отговор беше: "Когато съм послушен, тати ми се радва,а когато не слушам,той ме удря.". И двамата бяха отведени във Второ районно управление на МВР гр. Пловдив, за да даде бащата показание, а после бяха пуснати.

 Ние също описахме видяното като свидетели на случката и след приключване на показанията, за жалост се оказа, че по закон, въпреки бързото съдействие на властите, сигналът ни, взет под внимание, единствено може да бъде насочен към социалните служби. 

Пиша Ви,защото като млад човек на 18 години, не мога да приема, че нещо толкова жестоко може да бъде прието за нормално и да няма законен начин да се противопоставим на подобно насилие. Убедена съм,че случаите като този са многобройни и бих желала да се адресирате за отговор и разяснения от отговорните за подобен род  провинения институции, и да върнете надежда на много млади хора като мен, да повярват,че България е едно място, където има смисъл да имаш активна гражданска позиция.

 Благодаря Ви предварително и съм убедена,че ще се отнесете сериозно по случая.

PlovdivNews ще отнесе сучая до компетентните органи, за което ще информираме своите читатели.

Ако и Вие сте свидетел на нередност, алармирайте на редакционната ни поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Banner 468 x 60 px