Destiny

Ето от какво черпят вдъхновение учениците от ЕГ „Иван Вазов“ и СУ „Паисий Хилендарски“

„Това, което ни вдъхновява са хората, отнасящи се с добрина един към друг и тези, които следват целите и сбъдват мечтите си.“  – Това споделиха вчера учениците от 11 и 12 клас на СУ „Паисий Хилендарски“ с екипа на Пловдивски Културен Институт в първата от поредицата срещи с пловдивските ученици в рамките на Проекта Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017.

Младежите отбелязаха още, че черпят вдъхновение от музиката, изкуството и приятелите си, мотивират се от амбицията и оптимизма, които виждат в очите на своите връстници, от личния пример и от възможността да надграждат своите идеи и цели по пътя към промяната.

Подкрепата на семейството е това, за което се чувстват най-благодарни в живота си, а след 5 години младежите от СУ „Паисий Хилендарски“ мечтаят да са успешно реализирани студенти, предприемачи, лекари, адвокати и хора на изкуството.

„Това, което ни вдъхновява са възможностите, които ни предоставя животът, позитивните и амбициозни хора, успехът и любовта.“ Това пък споделиха днес учениците от 10 „В“ клас на ЕГ „Иван Вазов“ с екипа на Пловдивски Културен Институт във втората от поредицата вдъхновяващи срещи с пловдивските ученици в рамките на Проекта Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017.

За да сподели своя опит и вдъхновение пред младежите застана Калина Гаева – – хореограф и ръководител на Първото и най-голямо училище по хип-хоп танци The Center, и част от екипа на Пловдивски Културен Институт. 

„Любимата ми дума е „осъзнавам“. Да осъзнаеш, значи, че нещо е запалило искрата в теб и те е вдъхновило, а вдъхновението е навсякъде – аз го намирам в семейството, любовта и страстта към танците“, разказа младата хореографка.

От своя страна десетокласниците обясниха, че вдъхновение черпят също от музиката, пътешествията и от идеята да бъдат по-добри.

Подкрепата от страна на семейството и приятелите и добрият пример, учениците посочиха най-често като нещата, към които чувстват благодарност. Виждат себе си след 5 години като успешни млади хора, които да се реализират в родината и следват мечтите си.

„Пътят на успеха невинаги е равен, но урокът от провала също може да даде вдъхновяваща посока. Правете това, което обичате и не робувайте на думата „трябва“, заключи Калина Гаева.

 

 

Banner 468 x 60 px