Светът вероятно е отбелязал най-топлия си февруари в историята, с пролетни условия, които накараха цветята да цъфтят рано от Япония до Мексико, оставиха ски пистите без сняг в Европа и повишиха температурите до 38 градуса Целзий в Тексас, предаде Ройтерс.


Въпреки че данните не са окончателно обработени, трима учени казаха пред Ройтерс, че февруари е напът да отбележи най-високата средна глобална температура, регистрирана някога за този месец, благодарение на изменението на климата и затоплянето в източната част на Тихия океан, известно като Ел Ниньо.

Ако данните бъдат потвърдени, това ще бъде деветият пореден месечен температурен рекорд, който ще бъде счупен, според експерти от САЩ.

banner

Пресслужбата на американското Национално управление по изследване на океаните и атмосферата (NOAA) съобщи, че окончателните данни за февруари ще бъдат публикувани около 14 март.

В Северното полукълбо рекордните температури означават, че „пролетта настъпва по-рано“, каза миналата седмица Карин Глийсън от NOAA.

„Вчера бях в източната част на Северна Каролина и видях няколко цъфтящи дървета и си помислих – февруари е. Това просто изглежда наистина странно“, сподели тя.

Хората в Токио снимаха розовите цветове на сакурата, които разцъфнаха около месец по-рано от обичайното, а дърветата джакаранда, които обикновено цъфтят в края на март, изпълниха Мексико с лилави пъпки още през януари.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space