Минималните температури днес ще бъдат от 8° до 14°, а максималните – между 23° и 29°. В Пловдив 28°.

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

banner

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по високите части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°.

В петък и събота въздушната маса над страната ще е силно неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни около и след обяд. Възможни са градушки.

В неделя валежите ще намаляват по обхват и интензивност, а гръмотевици са възможни само в Рило-Родопската област. Вятърът от североизток ще се усили, по-чувствително в източните райони.

Дневните температури през почивните дни ще се понижат с 2 до 4 градуса.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space