Днес в манастира на “Светия кръст” в град Йерусалим беше осветено и благословено знамето на община Кричим. Благословия за жителите отправи единственият човек, който получава Благодатния огън от Бога – патриархът на Йерусалим Теофилос III.

„Негово светейшество благослови жителите на град Кричим за здраве, благополучие и просперитет!, съобщи кметът на общината Атанас Калчев.

Той подари на патриарха икона на Рождество Христово, а Негово светейшество дари на кмета копие на Йерусалимската чудотворна икона на Божията майка с младенеца, която е ръчно изографисана с естествени бои и икона от сребро с изглед от Йерусалим.

banner

Срещата е в рамките на тридневно посещение на Светите земи в Израел.

„Доволен съм от срещата. Постигнахме целта на посещението и получихме благословията от патриарха“, коментира Атанас Калчев.

Негово светейшество Теофилос III освети и благослови знамето на Кричим и през 2008 година.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!