Пловдивската полиция с кампания за безопасно шофиране към бъдещите зрелостници

Пловдивската полиция с кампания за безопасно шофиране към бъдещите зрелостници

Инициативата е насочена се осъществява със съдействието на Регионално управление на образованието и подкрепата на Община Пловдив

„Защо аз?” е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора Христо Порязов, който от понеделник започва да се представя пред ученици от последните гимназиални класове на училищата в Пловдивска област. Кадрите пресъздават действителен случай отпреди години, когато дрогиран младеж блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последиците от една необмислена постъпка - необратимият поврат на живота и безсилието да бъде върнато времето назад, въздействат дълбоко и карат всеки зрител да се замисли за смисъла на спазването на правилата на пътя.
Каузата на филма изцяло съвпада с един от водещите приоритети на служителите от МВР за намаляване на жертвите на пътя и дисциплиниране на водачите, а целта на пловдивската полиция е чрез избор на по-различен подход да повлияе върху поведението на младите хора, на които предстои да станат шофьори.
Съгласувано с РУО и съобразно плановете на учебните заведения, прожекциите ще се излъчват в рамките на няколко дни в зрителната зала в Дом на културата „Борис Христов”, която се предоставя безвъзмездно от Община Пловдив. Идеята на организаторите е кампанията да обхване всички ученици от последните гимназиални класове.
Първата прожекция ще се състои в понеделник, 20 март, от 12.30 ч. На нея ще присъства режисьорът Христо Порязов, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Костадин Костов и началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова.

Banner 468 x 60 px