78 български пожарникари участват в спасителните дейности след земетресенията в Турция

Продължават действията на служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на територията на Република Турция. Българският модул, в състава на който са 78 пожарникари и спасители, е изградил своя лагер на стадиона в гр. Бесни /на около 40 км западно от областния град Адияман/.

Проведени са срещи с координационната група на място за разпределяне на задачите по издирване и спасяване. Тази сутрин екип от 22 човека, сред които е и лекар от Медицинския институт на вътрешното министерство, е извършил спасителни дейности в района, като е оказана и необходимата медицинска помощ на пострадали хора. Всички служители на ГДПБЗН са в добро здравословно състояние.
Екипите на Българския червен кръст, съвместно с екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, работят в района на гр. Адана. До момента те са извършвали дейности по издирване и спасяване на три места.
Националната асоциация на доброволците в Република България организира 28 доброволци, които отпътуваха за пострадалите от земетресението райони в Република Турция още на 07-и февруари. Момчетата и момичетата са от „Аварийно спасяване – Пловдив“, „Пловдив 112“, Доброволно формирование „Мейдей“ и ДФ на Столична община. В помощ на първия екип, днес заминават още 20 доброволци, които следобед ще излетят с турските авиолинии. Доброволците са от клуб „Пещерно спасяване“ в Пазарджик, ДФ към община Топловград и други.

Banner 468 x 60 px