В „EVN България“ са напълно подготвени за зимните месеци и е гарантирана сигурността на електроподаването при екстремно ниски температури на територията на Пловдивска област и останалите 8 области, в които оперира дружеството.

Това стана ясно по време на работна среща на областния управител на Област Пловдив Ангел Стоев със заместник-председателя на СД на EVN България Калина Трифонова и председателя на СД „EVN – Електроразпределение Юг – Пловдив“ Йоахим Гасер. В срещата от страна на Областна управа участваха също заместниците на областния управител – Даниела Николова и Иванка Петкова, както и Главният секретар на администрацията Георги Янев.

„Гарантирани са аварийни екипи за денонощни дежурства, както и тяхната професионална екипировка и техническо оборудване, в това число високо проходими автомобили, моторни шейни, АТВ-та и вериги“, увери Калина Трифонова. Тя обясни, че компанията разполага със 17 мобилни агрегата и 4 мобилни трафопоста, които могат да осигурят подаването на ток в по-отдалечени населени места, където ремонтът може да отнеме повече време. На база инспекции на място е направен анализ на най-критичните участъци по мрежата. Отстранени са констатирани при тях дефекти като са подменени 4 200 стълба, 150 км проводници и други.

banner

„EVN e част от критичната инфраструктура и тази информация ни дава основание да бъдем спокойни за зимните месеци, както за захранването на битовите абонати, така и за бизнеса, тъй като в Пловдивска област, която е най-голямата след София, живее 10% от населението на България и е концентрирано 10% от производството на страната“, коментира от своя страна Ангел Стоев.

В готовност за новия зимен сезон е топлофикационното дружеството, стана ясно още по време на разговорите. „EVN Топлофикация“ е вече с изцяло нови производствени мощности, включващи модерна когенерационна централа и 5 водогрейни котела, които гарантират подобряване на услугата и са принос към повишаване качеството на въздуха в Пловдив.

През последните 17 години в Пловдив и останалите области, които обслужва дружеството са инвестирани над 2 млрд. лв. в подобряване на инфраструктурата и услугите. Намалените технологични разходи по разпределителната мрежа са ясен показател за това, отбеляза Калина Трифонова. По думите й загубите от близо 20% през 2005 г. към днешна дата са сведени до близо 7%.

На финала на срещата Областният управител изказа специална благодарност на компанията, която позволи безплатното включване на захранването с ток на хората останали без дом след опустошителното наводнение в карловските села. Става въпрос за 29 семейства, които са настанени във фургони и за тях е опростена таксата от присъединяването към мрежата. Също така Ангел Стоев подчерта и усилената работа на аварийните екипи при възстановяване на електроподаването на пострадалите села. В знак на благодарност им връчи книги, посветени на историята на Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!