Destiny

Борисов: Изборите ни струват един милиард лева

Сметките на Бойко Борисов показват, че изборите до тук струват 1 милиард. "Избор след избор. Няма такава богата нация като българската. Да си позволяват да си говорят партийните лидери, че ако не стане правителство - пак избори. Ма, те ще чукнат 80 млн. и след някой месец пак още 80... И то ще ударим милиард", заяви той пред русенци. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Русе.

Борисов отбеляза, че е време "да сложим спирачка". "Като приемахме бюджета в парламента - те не знаят за какво става въпрос", заяви той. И отбеляза, че всички са искали това от ГЕРБ, защото са знаели "че тези от ПП не знаят какво да правят". "Помните ли мораториума на тока, те не знаеха къде са - гласува за против, насметоха се. Все едно да дадеш на децата да ти управляват къщата, това направиха България. Ама те са лоши деца. Дори и в тая сфера се провалиха".

"След тройната коалиция - криза, налетя ни и световната финансова криза, и гръцката. Само аз знам как се измъкнахме. След това миграционна криза. След правителството на Орешарски тръгнахме с 6,7 млрд. под водата", припомни Бойко Борисов. И се ядоса, че преди 2 г. са обвинили хората му, че са лоши. "Добре, приемам. Защо не ни показаха как се строи? Покажете ни за 2 г. едно направено нещо. 2 г. застой и мълчание", обобщи той за свършеното то "Промяната". И се скара на русенци, че са си мълчали, когато е спряно строителството на пътя Русе-Търново. "Еконтът излезе и каза: "Правим път, мост, 3 моста, 4 магистрали... Питайте къде са", настоя той.

Според лидера на ГЕРБ управлението на ПП е все едно децата да управляват къщата ти, ама лоши деца. "Очаква ни къртовски труд, за да се измъкнем от този лош сън 2 г. Никога не съм обещавал нещо и да не съм го изпълнил, сега като гледам сметките... Сигурно ще се справим, но трябва да бъдем, както го пише - съединението прави силата, народът да е единен. Иначе след зимата няма да има поправяне. Ако бяхме в Еврозоната, а можеше да сме с Хърватия, Европа щеше да ни спасява - като имаш обща европейска валута ЕЦБ налива, както в Гърция", каза Борисов. Викаме спасителя да дойде, няма как - парите ги няма, добави още той. 

И настоя, че категорично трябва да отстрани ПП ги отстрани от управлението. "Ние няма да чегъртаме. Аз ви обещавам, че тези ще направят дълга до 50 млрд. и ще забравите не магистрали, не мостове. Ще теглим. С 12 млрд. мазнинка и фискален резерв ги оставих. Пари за "Хемус", Русе-Шумен, чакайте, че аз като Киро почнах - Русе-Търново", пошегува се Борисов с грешката си. Няма от какво да ни е страх, категоричен бе той.

По думите му промяната на ГЕРБ е започнала от Русе. И поздрави местния актив, че го е приел, защото всеки иска нещо ново, ама да не започва от него. "Тук има яка симбиоза на здрави, лоялни партийни бойци, от началото тръгнали с мен, и млади хора, които искат да се включат", посочи партийният лидер. Радвам се, че направихте сплав между опита и младостта, така трябваше и в държавата, добави той.

Експремиерът е доволен от русенската листа и симбиозата със СДС. "СДС ни измъкнаха от комунизма. И ни спасиха от проф. Гечев, световният шампион по фалиране на банки. И всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно да разцепят и унищожат СДС. За радост е ГЕРБ. Онези, които не искат да признаят какво е направило СДС и са се преродили в други партии... Като "Да, България", на които БСП им е предпочитания коалиционен партньор! Затова сме избрали СДС и наравно с емблемата на ГЕРБ седи и техния знак, той ни измъкна от комунизма. Ние помним - зверствара на комунистите, и как са взривили църквата "Вси светии" и я построихме наново", заяви Борисов в коментар за коалиционния си партньор.

Бившият премиер осъди поведението на руския президент Владимир Путин. "Ние сме преживели Чернобил, знаете какво става - със земеделие, животновъдство, с всичко. Няма как да не застана с ясна позиция, затова и Гари Каспаров дойде в централата на крака. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Това е агресия и трябва да спре незабавно", заяви той по адрес на намеренията на Путин за частична мобилизация, както и за заплахата да се ползва ядрено оръжие. Когато има война, когато светът е разделен на бяло и черно, ние сме на бялата страна, дори да ни струва процент, обобщи лидерът на ГЕРБ.

"Като гледам тази пълна зала и си спомням за посещението на Кирил Петков в Русе, където се събраха цели 12, повтарям 12 души с него. Дори се събраха, за да се снимат на кея, направен от ГЕРБ и г-н Борисов. Като си представя тези контрастиращи картини, много се радва, а тях може само да ги съжаляваме. Това, тази пълна зала е истинската социология", заяви областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев. И отбеляза за липсващия мост на Дунав, обещан от бившия министър от "Промяната" Николай Събев от ПП. И искат да довършат нещо, как да го довършат като не са го започнали, попита Кръстев.

"Добре дошъл, г-н генерал, в прекрасния град Русе. 3 г ви чакаме и се радвам, че отново сме в кампания, за да се убедите в истинската социология, че хората ви обичат и подкрепят, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на 2 октомври", обърна се водачката на листата към Борисов. Атанасова посочи, че е голяма отговорност отново да поведе силния отбор на ГЕРБ-СДС в 19 МИР. И посочи, че в него има изключителни хора. Тя заяви, че е сигурна в победата с този отбор.

"Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които вие и ние преживяхме. Гониха ни, чегъртаха ни, арестуваха ни - удържахме.", обърна се към препълнената зала Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ е казуа и припомни, че е в партията от първия ден на създаването й. "Кауза е, защото е единствената отговорна политическа партия, която е управлявала и в кризи, и е доказала че може. В ГЕРБ са истинските, добрите хора. Това го виждат всички, дори политическите ни опоненти", заяви водачката на листата в Русе.

"Правителството на ПП са аматьори, които направиха експеримент да управляват държавата. И направиха много кризи. Една от най-тежките е в енергетиката", смята водачката на листата в Разград и бивш енергиен министър Теменужка Петкова. Тя посочи, че на 14 септември ЕК предложи пакет от мерки, който ще бъде обсъден отново на 30 септември. "Тя предлага такса върху приходите на централите, които произвеждат енергия, без тези които работят на газ. Това е мярка, която сме наложили и тя стана възможна благодарение на ГЕРБ и СДС, които накарахме останалите партии в парламента да има таван на цената", напомни ексминистърката. ЕК предлага същото, но при граница от 180 евро на час, у нас е 250 лв. подчерта тя. Ние се едни гърди напред и създадохме условия българският бизнес да понесе тежките цени, които правителството на ПП допусна, категорична бе бившата министърка.

"При управлението на ГЕРБ направихме всичко необходимо, така че българският елелкторенергиен микс да е в стабилно техническо състояние. Така че нашите енергийни предприятия да произвеждат достатъчно енергия, че да задоволяват потребностите на страната, но и да изнасяме. Ние сме най-големият износител в региона, България има необходимото количество електрическа енергия", подчерта Петкова. И добави, че не сме зависими от газ, а ще разчитаме на въглищните централи. Осигурили сме и свежо ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй за години наред, увери Петкова.

Banner 468 x 60 px