Destiny

Деца, младежи и родители почистиха една от силно замърсените зони в село Горни Домлян

Стартирахa дейностите по проекта „Можем да бъдем ЕКО“, които се реализира благодарение на „Български фонд за жените“. Деца, младежи и родители почистиха една от силно замърсените зони в село Горни Домлян - футболното игрище.

Постави се и табела с цел предотвратяване на Не повторно замърсяване. По време на почистването организаторите водихa и разговори как можем да променим средата, в която живеем към по-добро място за живеене с минимални от всеки човек усилия. Говориха за това как да не замърсяваме околната среда и въздуха, как да намалим замърсяването и как водим природосъобразен начин на живот.

Акциите за почистване на замърсените зони и поставяне на табели продължават в село Горни Домлян.

По проекта предстоят още други интересни събития, които ще се проведат в началото на месец Септември, като информационна кампания в партньорство със Сдружение „За земята“; „Велосъстезание“; „ЕКО разходка“ и други.

Основната цел на проекта е повишаване екологичното самосъзнание на местното население, насърчаването им да опазват околната среда, чистотата на въздуха, чрез прилагане на зелени практики.

Banner 468 x 60 px